ZVICEROVU KRTICU HOĆE  DA OTRUJU U ZATVORU?! Uprava ZIKS u Spužu na nogama zbog prljavog policajaca koji radi za kavački klan
Printscreen

Policajac Petar Lazović (32), koji je 18. jula uhapšen zbog sumnje da je član kavačkog klana i krtica šefa te bande Radoja Zvicera, smatra se jednim od najugroženijih „stanara“ Istražnog zatvora u Spužu zbog bojazni da se pojedini pritvorenici spremaju da ga otruju hranom!

E-stock

 

Crnogorski mediji prenose da su službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija zbog toga na oprezu i da su pojačali mere nadzora.

- Aktivno se kontrolišu Lazovićeve svakodnevne aktivnosti: izlasci u krug za šetnju, sprovođenja do Specijalnog državnog tužilaštva, ali i kontrola hrane koju jede. Iz bezbednosnih razloga, obroke mu svakodnevno donose isključivo članovi porodice. Istovremeno, čuvari preduzimaju sve mere da on ne dođe u kontakt s članovima kavačkog i škaljarskog klana - navodi izvor lokalnih medija.  

Foto: Alo.rs

 

Lazović, koji je radio u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB), navodno je smešten u ćeliji od osam kvadrata sa Veselinom Vukotićem, nekadašnjim predsednikom Odbora direktora kompanije „13. jul Plantaže“. Sagovornik crnogorskih „Vijesti“ navodi na je ona okrečena dan nakon što su se njih dvojica uselili. Isti portal, pozivajući se na drugi izvor iz Istražnog zatvora, piše da je Lazović iz karantina naručio renoviranje i opremanje ćelije tehničkim uređajima. Ipak, službe za odnose s javnošću su te navode demantovale.

Belivuka i Miljkovića pustio u Crnu Goru

Petar Lazović je takođe osumnjičen da je 17. januara 2021. godine pustio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da uđu u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer. Navodno, policajac je znao da su njih dvojica pod nadzorom srpske policije, o čemu je obavestio svog šefa. Takođe, za nadzor beogradskog dvojca bio je zadužen i Ljubo Milović, ali i nepoznata osoba pod kodnim imenom Hari, koja je sve informacije s aerodroma u Tivtu prosleđivala Lazoviću.

Alo! Ilustracija

 

- Lazović je u karantinu proveo sedam dana, nakon čega je smešten u Istražni zatvor. Na taj način se po pravilu postupa sa svim novoprimljenim licima koja se u UIKS smeštaju zbog izvršenja mera pritvora. Uređenje sobe pritvorenika urađeno je po standardnom postupku i on nije u privilegovanom položaju u odnosu na druge pritvorenike. Nisu tačni navodi da je soba za potrebe pritvorenika renovirana jer on ima uslove za smeštaj kao i sva druga pritvorena lica - prenose „Vijesti“ odgovor nadležnih.

Šefa škaljaraca hteli da otruju cijanidom

Ubistvo po istom scenariju planirano je iz vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića. Kako se sumnja, „kavčani“ su u decembru 2019, dok je Vukotić bio u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, planirali da ga otruju tako što bi sipali cijanid u hranu koju mu je donosila verenica. Za to delo uhapšeni su Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski, Nemanja Milutinović i Nikola Jovanović. Kod njih je su tada nađeni gasni pištolji, policijski prsluci i kačketi i futrola sa značkom MUP-a.

Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, Lazović, inače sin Zorana Lazovića, bivšeg visokog funkcionera ANB,  uhapšen je zbog sumnje da je s kolegom Ljubom Milovićem (32), koji je u bekstvu, učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju.

Takođe, obojica se sumnjiče da su Radoju Zviceru odavali poverljive informacije iz istrage i da su pratili članove škaljaraskog klana koje je šef stavio na spisak za odstrel.

Zvicer preti ubici Šarca: Ubij se ili ćemo te mi ubiti!

Lazar Ilić iz Kraljeva, koji je u Srbiji osumnjičen za ubistvo „Pink pantera“ Aleksandra Šarca, a u Crnoj Gori za pokušaj likvidacije Marka Ljubiše Kana, u pritvoru u Spužu navodno svakodnevno dobija pretnje, pišu pojedini mediji.

Kako se navodi, sumnja se da iza pretnji stoji Radoje Zvicer i članovi kavačkog klana.

- Poručuju mu da se ubije ili će ga oni ubiti, a nedavno su nepoznate osobe navodno pokušale da naude njegovom rođenom bratu i ocu u Kraljevu - navodi izvor medija.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading