UDARNO Šarićev rođak unajmio atentatora na Koraća?
Foto: Alo.rs

Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca, koji je uhapšen zbog sumnje da je 25. avgusta na plaži na hrvatskom ostrvu Pag ubio „škaljarca“ Gorana Vlaovića (38), navodno je za zločin unajmio poznati kriminalac rodom iz Kraljeva, inače blizak rođak narko-bosa iz Pljevalja Darka Šarića!

Kako Alo! saznaje, sumnja se da je Šarićev srodnik umešan i u planiranje likvidacije Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, koji je trebalo da bude ubijen istog dana i na istom mestu kao i njegov prijatelj Vlaović. Ipak, Korać je tada pozvao Vlaovića i naprasno odložio sastanak i tako izbegao smrt. 

Foto: Alo.rs

Duško Tanasković foto: Tanjug HINA Zvonko Kucelin

- Šarićev rođak je rođen u Kraljevu, ali je u Kragujevcu od 2014. godine u kućnom pritvoru s nonogicom, koji mu je određen zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Sumnja se da u tom gradu ima veze i posrednike koji su mu pomogli da angažuje Tanaskovića za ubistvo Vlaovića. Veruje se da je umešan i u planiranje likvidacije Koraća, ali zasad nije poznato da li je za taj posao takođe bio zadužen Tanasković ili je u Hrvatsku trebalo da otputuje drugi plaćenik - navodi naš izvor.

Službenik iz zatvora mu gasio nanogicu za 200 €

Prema pisanju medija, rođak narko-bosa iz Pljevalja, iako je u kućnom pritvoru u Kragujevcu već osam godina, tu meru nije u potpunosti poštovao. Navodilo se da mu je službenik iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija „isključivao“ nanogicu za mito od 200 evra, što mu je omogućilo da se tokom dana slobodno kreće i obavlja poslove. 

- Njih dvojica su se toliko sprijateljili, da je službenik iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Šarićevom rođaku praktično služio kao asistent i činio mu razne usluge, među kojima su i novčane uplate - preneli su pojedini mediji.

Ubistvo Vlaovića i Koraća navodno je odobrio šef kavačkog klana Radoje Zvicer, koji je, sumnja se, preko sebi blilske ženske osobe poslao novac za taj posao.

Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer

- Zvicer je za glavu Vlaovića dao 50.000 evra, dok je za Koraća ponudio čak pola miliona evra. U tome mu je pomogla jedna žena, kojoj je policija na tragu. Za tok novca saznalo se kada su s nepoznatog računa iz inostranstva zabeležene sumnjive transakcije u Srbiji i Crnoj Gori. Sumnja se da je taj novac stigao u Kragujevac i da ga je Šarićev rođak iskoristio za najam ubica - dodaje naš sagovornik.

Novac za zločin stigao iz Bolivije ili Holandije?

Kako Alo! saznaje, sumnja se je Radoje Zvicer novac za ubistva Gorana Vlaovića i Filipa Koraća preko svog posrednika poslao iz Bolivije ili Holandije.

- Sumnjive transakcije u Srbiju i Crnu Goru pristigle su upravo iz te dve države, i to u kratkom vremenskom razmaku. Ukoliko se ispostavi da je reč o novcu za zločin na hrvatskom ostrvu, taj trag bi mogao da dovede i do Zvicera - podvlači naš izvor.

Podsetimo, Duško Tanasković uhapšen je zbog sumnje da je kobnog dana na plaži Zrće, ispred kluba „Noa“, pucao u glavu Vlaoviću. Lokalni mediji izvestili su da je on napravio kobnu grešku jer se vratio na mesto zločina da bi video da li je dobro obavio posao, što je prisutnima bilo dovoljno da ga vide i upamte. Nekoliko trenutaka pre hapšenja pokušao je da uništi svoj mobilni telefon udarajući ga o kamen. Time je verovatno pokušao da spreči policiju da sazna s kim je bio na vezi i kako su tekli planovi za dvostruki zločin.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading