POSLAO NOVAC PREKO ŽENE!? Zvicer za glavu Koraća dao pola miliona evra!
Foto: Alo.rs

Nakon što je Alo! juče objavio da je kavački klan na ostrvu Pag u Hrvatskoj planirao i ubistvo Filipa Koraća, desne ruke „zemunca“ Luke Bojovića, otkriveno je da je vođa klana Radoje Zvicer za njegovu glavu navodno ponudio vrtoglavih pola miliona evra!

Podsetimo, naš list je juče izvestio da je Korać trebalo da bude likvidiran 25. avgusta, istog dana kada je na plaži Zrće ubijen njegov prijatelj, „škaljarac“ Goran Vlaović (38). Za taj zločin uhapšen je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, a utvrđuje se da li je on dobio novac i za likvidaciju Koraća ili je izvršilac trebalo da bude neko drugi. 

POSLAO NOVAC PREKO ŽENE!? Zvicer za glavu Koraća dao pola miliona evra!

Foto: Alo.rs

Hapšenje Duška Tanaskovića

Kamere zabeležile pomagače ubici?

Hrvatska policija pokrenula je opsežnu istragu kojom bi trebalo da se otkrije ko je i na koji način omogućio da Tanasković neprimećen uđe i boravi u toj zemlji. Takođe se proveravaju svi njegovi kontakti s ostrva i pregledaju se snimci sa svih nadzornih kamera.

- Pratimo kretanje ubijenog i pregledaju se svi snimci. Na taj način je otkriveno više osoba koje su ga pratila. One se sad proveravaju kako bi se utvrdilo da li se radi o slučajnosti ili su te osobe davale logistiku Tanaskoviću - rekao je izvor.

 

Istragom je utvrđeno da je Vlaović kobnog dana trebalo da se sastane sa Koraćem na plaži Zrće, ali je Korać taj susret naprasno otkazao i tako se spasao.  

- Navodno, zabeležena je transakcija sumnjivog novca u Srbiji i Crnoj Gori. Sumnja se da je Zvicer preko posrednika i sebi bliske ženske osobe novac za ubistvo Vlaovića i Koraća poslao iz inostranstva. Za glavu Vlaovića dao je navodno 50.000 evra, dok je Koraćevu cenio 500.000. Jedan deo novca za zločin na Pagu otišao je u Kraljevo, odakle je posrednik vrha kavačkog klana navodno angažovao Tanaskovića - navodi naš izvor.

POSLAO NOVAC PREKO ŽENE!? Zvicer za glavu Koraća dao pola miliona evra!

Foto: Alo.rs

Hapšenje Duška Tanaskovića foto: Tanjug HINA Zvonko Kucelin

Kako saznajemo, ubijeni Vlaović često je menjao lokacije i poslovao je na relaciji Španija - Italija.

- Sumnja se da je on bio zadužen za finansije škaljarskog klana. Nigde nije išao bez obezbeđenja, ali je na Pagu prvi put bio sam. To je Tanasković iskoristio da ga prati i ubije, ali i da eventualno sazna informacije koje bi dovele do Koraća - objašnjava naš sagovornik.

Veliku ulogu u istrazi imaće i veštačenje mobilnog telefona osumnjičenog Tanaskovića, koji je on pokušao da uništi nekoliko trenutaka pre hapšenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading