Na Zrću spremali metak i za Koraća! Kavčani u Hrvatskoj planirali ubistvo i desne ruke Luke Bojovića
Filip Korać/Foto: Rajko Ristić/Alo!

„Škaljarac“ Goran Vlaović (38), koji je 25. avgusta ubijen na plaži na ostrvu Pag, tog dana navodno nije bio jedina meta suparničkog, kavačkog klana. Sumnja se da je tada u planu bilo i ubistvo Filipa Koraća, desne ruke vođe „zemunaca“ Luke Bojovića i Vlaovićevog bliskog prijatelja!

Kako Alo! saznaje, istragom je utvrđeno da je Vlaović kobnog dana trebalo da se sastane sa Koraćem na plaži Zrće, gde je ubijen, ali je Korać u poslednjem trenutku otkazao.

Foto: Alo.rs

 

- Na to ukazuju interni dokumenti crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije. Korać je imao uporište u Hrvatskoj, a nedavno je hapšen u Zagrebu zbog falsifikovanih dokumenata. Nakon što je uslovno osuđen za to krivično delo, on je navodno otišao u Crnu Goru, gde se, između ostalih, viđao i sa Vlaovićem. Sumnja se da su na dan zločina ugovorili susret i na Pagu i da su „kavčani“ to hteli da iskoriste da ih ubiju obojicu. Međutim, Korać je navodno pozvao sada pokojnog prijatelja i rekao mu da se neće pojaviti. Dalja istraga utvrdiće da li je on slučajno izbegao smrt ili je posredi nešto drugo - navodi naš izvor.

Učestvovao i u ubistvu Šakovića?

Crnogorska policija je Tanaskovića dovela u vezu i sa ubistvom visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Milića Minje Šakovića u lokalu u Starom gradu u Budvi.

- On je lično pred hrvatskom policijom priznao da ga je za njim tragala crnogorska policija jer se sumnjiči da je 17. juna pomogao ubici Šakovića. Ipak, tvrdio je da s tim nema nikakve veze - navodi izvor.

Foto: Alo.rs

 

Zbog ubistva Vlaovića ispred kluba „Noa“ na plaži uhapšen je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca. Sumnja se da ga je unajmio vođa „kavčana“ Radoje Zvicer i da mu je za to platio 50.000 evra. Trenutno se ispituje i da li je Tanaskoviću ponuđen novac i za ubistvo Koraća ili je to trebalo da obavi neko drugi. I Vlaović i Korać označeni su kao bliski saradnici škaljarskog klana i vođe „zemunaca“ Luke Bojovića, koji je trenutno u zatvoru u Španiji.

Printscreen

 

Podsetimo, Vlaović se veče pred smrt s društvom provodio po klubovima, a ubica ga je sve vreme pratio. Sutradan u šest sati ujutru Tanasković ga je sačekao na izlazu iz kluba „Noa“, a potom mu je prišao i pucao mu u glavu pred brojnim očevicima. Ipak, napravio je kobnu grešku jer se, želeći da se uverio da je obavio posao, vratio na mesto zločina. To je bilo dovoljno da ga očevici vide i daju detaljan opis policiji. Uhapšen je svega desetak minuta nakon ubistva, a pre toga je pokušao da uništi svoj mobilni telefon udarajući ga o kamen. Uređaj je poslat na veštačenje, a istražitelji se nadaju da će informacije iz njega odvesti do pomagača i nalogodavca. 

- Zasigurno je s nekim bio na vezi i zbog toga je želeo da uništi telefon. U pitanju je verovatno osoba koja ga je obaveštavala o Vlaovićevom kretanju - navodi izvor.

Hrvatski mediji izvestili su da je njegova porodica ponudila jemstvo od 100.000 evra kako bi se Tanasković branio sa slobode. Međutim, sud u Zadru je taj predlog odbio.

Belivuk spremao klanicu za Koraća

Filip Korać je, inače, bio i na meti Veljka Belivuka, Zvicerovog čoveka od poverenja u Srbiji. Nakon što je Belivuk uhapšen sa svojim saradnicima, u javnosti su isplivale uznemirujuće fotografije iskasapljenog tela u vikendici u Ritopeku na čijim je leđima nožem urezana poruka: „Korać pi*ka“. Sumnja je Belivukov klan te fotografije poslao Koraću preko aplikacije Skaj s ciljem da mu saopšti da je on sledeći. 

Tanjug

 

Komentari (0)

Loading