POSLE LEPE NINE, UMRO I MIRKO! Druga žrtva stravične autobuske nesreće kod Leskovca
Foto: Printscreen

Druga žrtva autobuske tragedije! Mirko V. (69) iz Sremske Kamenice, koji je povređen u nesreći kada je autobus u povratku iz Grčke sleteo s puta kod Leskovca, posle više dana borbe preminuo je u bolnici! Pored turističkog vodiča Nine Nićiforović (34), koja je poginula na licu mesta, Mirko je, nažalost, druga žrtva tragedije!

Foto: Alo.rs

Nina Nićiforović

Stravična nesreća dogodila se 21. avgusta u 5.25 sati na auto-putu nedaleko od mesta Pečenjevce kod Leskovca. Autobus „Severtransa“ iz Sombora je u povratku iz grčkog letovališta Hanioti sleteo s puta, a zatim probio ogradu i prevrnuo se na bok. Tom prilikom je na licu mesta poginula vođa puta i turistički vodič Nina Nićiforović iz Novog Sada, dok je više od 20 putnika povređeno. Među njima je bilo i dvoje dece od 12 i osam godina, ali i Mirko V. i žena stara (59), koji su imali ozbiljnije povrede.

Foto: Alo.rs

 

MUP: Više od 100 kazni za autoprevoznika

MUP je preksinoć saopštio je da je prilikom nadzora u privrednom društvu „Severtrans“ iz Sombora utvrđeno 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi i propisane novčane kazne od 1.910.000 dinara. Utvrđeno je i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

Mirko V. je zadobio otvoren prelom ruke i rebara, ali se njegovo stanje znatno pogoršalo.

- Mirko je hitno operisan u Kliničkom centru u Nišu, ali je bio u komi i u teškom stanju. Prognoze lekara su bile loše, ali su davali sve od sebe. Međutim, posle nekoliko dana najpre je doživeo moždanu smrt i počele su da mu otkazuju vitalne funkcije - navodi rođak i dodaje da je reč o muškarcu koji je oduvek bio dobrog zdravlja.

- Kao porodica smo juče sahranili našeg dedu, oca, tasta. Čovek je bio zdrav, prav i vitalan, iako u 69. godini života. Bavio se vinogradarstvom. Otišao je na odmor sa kojeg nam se više nikada nije vratio - navela je porodica za medije.

Autobus se pokvario dan ranije

Nakon nesreća na društvenim mrežama su se javljali putnici koji su autobusom u kojem je Nina poginula dan ranije otputovali za Grčku. Oni tvrde da se autobus pokvario kod Vranja.

- Čekamo majstora iz Vranja sat vremena. Jadna Nina nas teši da će pomoć brzo doći. Otišla sva tri kaiša. Znači autobus je krenuo bez tehničke kontrole. Došao majstor, promenio jedan kaiš tek da autobus može da nastavi - napisala je žena, i dodala da se Nina svima izvinjavala zbog lošeg putovanja.

- Na kraju nam je Nina rekla: „Blago vama, a ja se odmah vraćam ovim busom. Samo da stignem živa i zdrava“. Nažalost, Nina se nije vratila.

 

Stanje ostalih povređenih je bilo stabilno i svi su pušteni na kućno lečenje, među kojima su i dečak star 12 godina i devojčica od osam godina.

Podsetimo, za volanom autobusa bio je Mile Ž. (57), koji je posle nesreće uhapšen po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu.

- Celim putem je sve bilo u najboljem redu! Mile je dobro vozio, pravili smo pauze! Poslednji put smo se odmarali kod Predejana, a zatim nastavili put Beograda i Sombora! Autobus je išao normalnom brzinom, teren ravan i samo je, ničim izazvan, skrenuo s puta, a zatim se prevrnuo - ispričali su putnici.

Komentari (0)

Loading