ŠKALJARCA NA NIŠAN NAMAMILA KRTICA?! Prijatelji Crnogorca ubijenog na Pagu u Hrvatskoj pod lupom istražitelja zbog umešanosti u zločin
Privatna arhiva

Potraga za krticom iz redova „škaljaraca“! Hrvatska policija ne odbacuje mogućnost da je neko ko se kobne večeri nalazio u društvu ubijenog Gorana Vlaovića (38) bio na vezi s Duškom Tanaskovićem (28) iz Kragujevca, osumnjičenim za ovaj zločin!

Vlaović je likvidiran kada je u šest ujutru izašao iz kluba na plaži Zrće. Vlaović je navodno izašao iz lokala u društvu svoje devojke Dragane Banić iz Srbije kad mu je napadač prišao s leđa i ispalio mu metak u glavu.

Sumnja se da je egzekutor pratio Vlaovića i da je čekao pogodan trenutak da puca. Ipak, gotovo je neverovatno da je jedno ovakvo ubistvo mogao da organizuje i izvede sam.

Kako pišu hrvatski mediji, policija zasad nema saznanja da je Tanasković imao pomagače, ali izvor Alo! blizak bezbednosnim krugovima objašnjava da to ne znači da mu možda nije pomogao neko iz redova „škaljaraca“.

ŠKALJARCA NA NIŠAN NAMAMILA KRTICA?! Prijatelji Crnogorca ubijenog na Pagu u Hrvatskoj pod lupom istražitelja zbog umešanosti u zločin

Privatna arhiva

 

 

Žrtva došla gliserom, ubica kao migrant

Goran Vlaović očigledno je znao da mu je glava ucenjena, pa je iz Crne Gore izlazio samo jednom godišnje, i to samo da bi letovao u Hrvatskoj. Prema pisanju hrvatskih medija, u ovu zemlju došao je gliserom iz Herceg Novog, nakon čega se na području Benkovca našao sa svojom devojkom koja je doputovala iz Srbije. Kako je ubica došao do Hrvatske, još uvek je pitanje. Na graničnom prelazu nije zabeležen njegov ulazak u državu, pa se sumnja da je granicu prešao s lažnim dokumentima ili nekim ilegalnim kanalima koje koriste migranti.

- Neko je morao da obavesti Tanaskovića da meta izlazi iz kluba, kuda se kreće, kako je obučen... Ukoliko to nije neki Tanaskovićev saradnik, onda je Vlaovićev - objašnjava naš sagovornik. 

ŠKALJARCA NA NIŠAN NAMAMILA KRTICA?! Prijatelji Crnogorca ubijenog na Pagu u Hrvatskoj pod lupom istražitelja zbog umešanosti u zločin

Privatna arhiva

oto-instagram-privatna-arhiva

 

Krtice korišćene i u Grčkoj

Da su „kavčani“ i ranije koristili krtice u obračunu pokazuje i ubistvo četvorice „škaljaraca“ u Grčkoj 2020. godine. Najpre su u restoranu u Atini izrešetani vođa ovog klana Igor Dedović i njegov saradnik Stevan Stamatović, a potom u vili na Krfu i Alan Kožar i Damir Hadžić. Sumnja se da je „škaljarce“ izdao njihov blizak saradnik Podgoričanin Savo Lopičić, čija je sudbina nepoznata već dve godine. Prema jednoj verziji, Lopočića su lividirali „škaljarci“ u Španiji, prema drugoj, „kavčani“ su mu ponudili da oda saradnike i da dobije novac za to ili da mu pobiju porodicu. Kada je, navodno, otišao u Španiju po „nagradu“, oni su ga likvidirali.

I Božidar Spasić, dobar poznavalac srpskog i crnogorskog podzemlja i bivši obaveštajac DB, smatra da su ubistvo naručili „kavčani“, a da je Vlaovića neko namamio na nišan.

- Vrlo verovatno se radi ili o naručenom ubistvu vezanom za poslove droge ili bih pre rekao o ubistvu zbog borbe za tržište droge. Međutim, jedan bitan detalj je ostao nejasan. Ko je bio lokator? Ko je metu u tačnom smislu namestio tamo gde će ubica moći izvršiti to ubistvo - ističe Spasić, i navodi crne prognoze.

- Očekujem da će ovakvih obračuna unutar balkanskog podzemlja, ovih odbeglih „škaljaraca“ i „kavčana“, biti još - upozorava on.

Pajtos Filipa Koraća

Goran Vlaović (38), zvani Goro, bio je blizak saradnik Beograđanina Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića. Korać se nedavno u Hrvatskoj predao policiji koja ga je tražila zbog falsifikovanja dokumenata. Osuđen je uslovno i navodno je posle toga ušao u Crnu goru, gde se video upravo s Vlaovićem.  

Hrvatski mediji preneli su da će u istrazi biti ispitano od 11 do 12 svedoka, a među njima je i Dragana Banić, bivša manekenka i učesnica „Parova“, koja je kobne večeri bila u provodu s Vlaovićem.

Izvor Alo! objašnjava da niko od njih nije osumnjičen, već da se radi o istražnoj radnji koja treba da pomogne u rasvetljavanju ovog zločina. Da li je neko od njih eventualno bio na vezi s „kavčanima“, pokazaće istraga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading