ZVICER HTEO DRONOM DA LIKVIDIRA VUKOTIĆA! Novi detalji pokušaja atentata na navodnog vođu škaljaraca u pritvoru u Spužu
Jovan Vukotić / Foto: Privatna arhiva

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Milan Vujotić planirali su atentat na navodnog vođu škaljaraca Jovana Vukotića dok se nalazio u pritvoru u Spužu! Prvi plan je bio da pritvoreni pripadnici njihove grupe unutar Istražnog zatvora pucaju na „škaljarca” kad se pojavi na prozoru svoje pritvorske ćelije, a plan B je bio da ga dignu u vazduh uz pomoć drona.

ZVICER HTEO DRONOM DA LIKVIDIRA VUKOTIĆA! Novi detalji pokušaja atentata na navodnog vođu škaljaraca u pritvoru u Spužu

Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori prikupilo je dokaze koji ukazuju da su odbegli Zvicer i Vujotić 2020. formirali grupu koja je između ostalog trebalo da likvidira Vukotića, koji je tada sproveden u Istražni zatvor pošto su ga srpske vlasti 8. februara 2020. izručile Crnoj Gori.  Protiv njega se vodio postupak zbog sumnje da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Bodrili saradnike da izvrše ubistvo

Iz sadržine presretnute komunikacije preko Skaja mogla se uočiti nervoza Zvicera i Mujovića jer se odugovlačio plan za ubistvo Vukotića. Iz tog razloga Zvicer u porukama saradnike optužuje: „Vere u sebe nemate, to je ovde najviši problem”. Vujotić potom dodaje: „Nemate vi samopouzdanja!!!”

U narednoj poruci Zvicer konstatuje: „Previše ljudi je u sve ovo uključeno i vi tražite još, još… sinoć legnemo sa stolarom, budimo se s variocem. Morate biti odlučni i smireni. Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj smirite se malo, kumim vas bogom. Ponašate se kao da vas guramo u vatru. Ma ko veli da je to lako da mu oca je*em, zato ste došli, dva najbolja da ga oderete, nema što niste činili, tri puta teže od toga.” Vujotić potom šalje poruku: „Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi, neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držaće. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije, nego je teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči.”

 

Istragom je utvrđeno da Vukotić nije pucao na pomenute mete, jer se u vreme napada na njih nalazio u inostranstvu.

Međutim, Vukotićevo dovođenje u Crnu Goru „kavčani” su videli kao šansu za eliminaciju rivala, pa su u kratkom roku napravili plan likvidacije koji je u delo trebalo da sprovede grupa sastavljena od pritvorenih i članova „kavčana, koji su se nalazili na slobodi, ali i zatvorskog čuvara Vladana Lučića, piše „Pobjeda“.

ZVICER HTEO DRONOM DA LIKVIDIRA VUKOTIĆA! Novi detalji pokušaja atentata na navodnog vođu škaljaraca u pritvoru u Spužu

oto: Alo.

SDT navodi da su Zvicer i Vujotić podstrekli Gorana Vukčevića, Igora Terzića i još jednog nepoznatog pripadnika ove grupe da s pogodne pozicije u blizini zgrade UIKS-a, sakriveni vegetacijom iz odvodnog kanala za vodu, osmatraju pritvorsku sobu u kojoj se nalazio Vukotić.

Njihov zadatak je bio da kada se Vukotić pojavi na prozoru pucaju na njega iz puške s optičkim nišanom koju je prethodno nabavio Vujotić.

Zadatak ostalih je bio pružanje logističke podrške u ostvarivanju ovog kriminalnog plana.

Sadržaj Skaj komunikacija između članova ove grupe pokazao je da su Zvicer i Vujotić, u slučaju neuspeha osnovnog, osmislili i rezervni plan B.

Plan B podrazumevao je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar Istražnog zatvora i onemogući eventualno bekstvo Vukotića koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene eksplozivne naprave.

Međutim, njihov plan je propao, a veliki deo te ekipe je u prethodnom periodu pohapšen. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading