POLICAJCI ODAVALI TAJNE NAJVEĆEM NARKO-BOSU! Uhapšen ključni saradnik Milana Matkovića, glavnog vođe krimi-organizacije za šverc kokaina na Balkanu
Foto: privatna arhiva

Prljavi policajci!

Četvorica muškaraca uhapšena su u BiH, a među njima je i bivši policajac Dražen Šiniković, koji važi za ključnog saradnika Milana Matkovića, za kojeg se navodi da je glavni narko-bos na Balkanu! Sumnja se da je Šiniković sa još jednim policajcem odavao informacije iz istrage Matkovićevoj grupi i tako im pomagao u švercu kokaina!

Milan Matković, za kojeg se sumnja da je vrhovni vođa krimi-organizacije za šverc kokaina s Balkana i čak šef narko-bosa Darka Šarića iz Pljevalja, uhapšen je u Trebinju u julu ove godine. Alo! je ekskluzivno u više navrata otkrio činjenice o Matkovićevim prljavim poslovima, među kojima su ubistva, saradnja s kavačkim klanom i organizacija šverca droge iz Južne Amerike u Evropu, što je bio i predmet njegovog hapšenja. Posle njegovog hapšenja počeli su da padaju i njegovi ljudi.

POLICAJCI ODAVALI TAJNE NAJVEĆEM NARKO-BOSU! Uhapšen ključni saradnik Milana Matkovića, glavnog vođe krimi-organizacije za šverc kokaina na Balkanu

Foto: privatna arhiva

 

 

Matković bio iznad Šarića

Alo! je otkrio da je Matković diktirao šverc kokaina i da je čak i Šarić, koji je vrteo milione od ilegalnih poslova, bio niže rangiran od njega na skali šefova narko-mafije.

- Vodio je glavnu reč pri odabiru mušterija i lokacija primopredaje. Na svakom podneblju imao je saradnike, a jedan od njih bio je i Šarić, koji je veze za krijumčarenje pronašao u Južnoj Americi. Takođe, sarađivao je i s kavačkim klanom, čiji je vođa Radoje Zvicer. Za komunikaciju sa Šarićem takođe je koristio aplikaciju „Anom“. Sumnja se da je Matković imao 10 mobilnih telefona s tim softverom - rekao je ranije izvor Alo!.

 

Kako saznajemo, na području grada Mostara, Trebinja i Foče u utorak su uhapšene četiri osobe u nastavku akcije koja je povezana s poslovima Milana Matkovića. Kako se navodi u lokalnim medijima, među uhapšenima je jedan aktivni policajac osumnjičen za korupciju i zloupotrebu položaja za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih dela. Reč je o Miroslavu Čaliji pripadniku MUP HNK. Međutim, među uhapšenima je i bivši policajac Dražen Šiniković, koji važi za ključnog saradnika Matkovića.

- Milan Matković je do te mere bio moćan, da je imao pomoć u celom regionu u različitim strukturama. Svoje ljude je imao i u policiji. Na njegovom platnom spisku su se nalazili od inspektora do običnih policajaca. Oni su mu odavali informacije iz istrage i omogućavali mu da bude korak ispred policije i lakše obavlja ilegalne poslove u sferi trgovine narkoticima - navodi izvor Alo!

POLICAJCI ODAVALI TAJNE NAJVEĆEM NARKO-BOSU! Uhapšen ključni saradnik Milana Matkovića, glavnog vođe krimi-organizacije za šverc kokaina na Balkanu

Foto: privatna arhiva

 

 

Umešan u Čađino ubistvo?

 

Kako je Alo! takođe ekskluzivno objavio, Milan Matković dovodio se u vezu i s ubistvom vlasnika kluba i restorana Dragana Ristića Čađe (61) 10. septembra 2020. u Kaluđerici.

Navodno, u ubistvu su učestvovali i Nikola Vušović sa Vračara, zvani Ludi Džoni, ali i Dario Đorđević Dekster, jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i kavačkog klana. Ristiću je tada ubica prišao na ulici i u njega ispalio nekoliko hitaca, a potom pobegao.

Pored Šinikovića i Čalije, uhapšeni su Vaslije Stjepić i Mitar Blagojević. Kako navodi bosansko-hercegovačko tužilaštvo, aktivnosti uhapšenih se odnose na predmet u kojem se realizuje međunarodna saradnja nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih skupina u BiH, zemljama regiona, EU i sveta.

Kako je naš list pisao, posle hapšenja Darka Šarića 14. aprila ove godine, sumnja se da je čitav posao s drogom preuzeo upravo Matković, koji se nalazio na listi najtraženijih svetskih begunaca. Do tih podataka došle su američke službe FBI, DEA, CIA i evropski Interpol otvaranjem prepiski sa kriptovane aplikacije „Anom“ koju je Matković koristio za komunikaciju sa saradnicima.

Na njegovom platnom spisku i doktori!

 

Milan Matković navodno je na svom platnom spisku imao i hirurga zaposlenog u Kliničkom centru Srbije. Izvor našeg lista navodi da je reč o poznatom doktoru iz kovid bolnice u Batajnici, kome je Matković  takođe navodno dao mobilni telefon s aplikacijom „Anom“. Alo! je ranije ekskluzivno objavio da je otkriveno da je hirurg za vrtoglavu sumu novca lečio članove kavačkog klana, među kojima je Dario Đorđević Dekster, jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka. Takođe, iz prepiski se saznalo da je on ubicama odavao i informacije o stanju pacijenata koje su ranili pokušavajući da ih ubiju. Dekster i Matković su posle tretmana debelo nagradili hirurga.

- Navodno, dali su mu 3.000 evra u znak zahvalnosti, kao i sat „omega“, čija je vrednost oko 30.000 evra - rekao je naš sagovornik.

Podsetimo, za Matkovića se prvi put čulo 16. oktobra 2004. kada je, dok je još bio maloletan, počinio trostruko ubistvo u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu. Matković se predao policiji nakon što je hicima iz puške ubio Darka Brajovića, Aleksandra Bojanića i Nebojšu Simovića, dok je ranio vaterpolistu Darka Bilića. O kakvom je kriminalcu reč, govori činjenica da su mu osobe koje je svirepo ubio pre toga spasle život, sprečivši ga da se ubije. Za monstruozni zločin osuđen je na 20 godina robije, a na suđenju je pokazao kajanje. Međutim, dobio je uslovni otpust i izašao znatno ranije iz zatvora. Od tog trenutka pa do hapšenja bio je u bekstvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading