VIŠE OD 20 POVREĐENIH U PREVRTANJU AUTOBUSA Detalji nesreće kod Leskovca, muškarac na hitnoj operaciji
screenshoot/RTS

Jedna osoba je poginula u prevrtanju autobusa na auto-putu Leskovac-Niš, a povređeno je više od 20 osoba, među kojima i dete.

Niška Hitna pomoć je sa četiri ekipe prevezla petoro povređenih u Urgentni centar u tom gradu, dok je leskovačka dovezla dvoje, te je u Nišu trenutno sedmoro odraslih i dvoje dece.

Na odeljenju opservacije nalazi se devojčica (5) i pet ženskih osoba. Svi pacijenti su svesni, komunikativni i stabilnih vitalnih parametara. U toku je dijagnostika i utvrđuje se stepen povreda.

Kako potvrđuju iz UKC Niš, među povređenima koji su zbrinuti u Nišu je zbrinut i jedan dečak (13). On je primljen sa nagnječenjem stomaka na opservaciju i dalju dijagnostiku.

Među povređenima je i muškarac (53), koji je zadobio otvoreni prelom ruke i prelom rebara. On je hitno uveden u salu i operacija je u toku.

"U Urgentni centar smešteno je osam osoba, od čega jedan muškarac star 69 godina sa otvorenim prelomom ruke i prelomom rebara i on je upućen na operaciju. Među ostalim povređenima je jedna devojčica od osam godina, ali je ona, kao i ostali povređeni, svesna i komunikativna. U toku je dijagnostika svih povređenih", izjavila je PR KC Niš Marija Milijić.

U leskovačku bolnicu upućeno je 15 povređenih. Kod svih se utvrđuje stepen povreda. Kako saznajemo, u autobusu je bilo oko 30 putnika, a prava je sreća da je velik broj ljudi iz autobusa sišlo u Leskovcu.

"Petoro ih je na hirurgiji na posmatranju i niko od njih nije životno ugrožen, a ostali uglavnom imaju lake povrede i u toku dana će biti otpušteni kućama. Za neke od njih već dolazi rodbina, a turistička agencija koja je organizovala putovanje je poslala autobus, kako bi ih prevezla kućama", izjavio je dr Dragan Marinković iz leskovačke bolnice.

Naveo je da su svi povređeni iz Novog Sada i okoline.

Jedna osoba je poginula, a 27 je prijavljeno kao povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 05.25 časova dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce.

Mediji su preneli da su u autobusu bili turisti koji su se vraćali iz Haniotija sa letovanja, a da se udes desio na ravnom delu auto-puta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading