ISPOVEST PORODICE KOJA JE PREŽIVELA MASAKR NA CETINJU Monstrum hteo da ubije još dvoje dece, baka ih krila u WC-u!
Tanjug

Amira Vujačić sa Cetinja i njena porodica u petak su čudom preživeli najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore koji je u naselju Medovina počinio njihov komšija Vuk Borilović (35). Oni su takođe bili meta pomahnitalog ubice, ali su spaseni u poslednji čas!

Kako je Amira izjavila, ona je kobnog popodneva bila u kući sa suprugom, svekrvom, jednom starijom ženom i dvoje unučića.

- Oko sat vremena trajao je pohod ubice. Išao je od kuće do kuće. Ubijao sve koji su mu se našli na putu ili u kući: na krevetima, foteljama... Nije gledao da li su stari ili mladi. U naselju više nema pola mojih dobrih komšija jer su stradali ni krivi ni dužni. Apsolutno nevine osobe - započela je svoju priču Amira.

Ona je otkrila da je Borilović u jednom trenutku krenuo i ka njihovom domu.

Spremali snajper za ubicu,
rukovodilac akcije kasnio?

Policija sa Cetinja, kako Alo! saznaje, spremala je snajperistu za ubistvo Vuka Borilovića tokom masakra.

- Međutim, policija iz nekog razloga nije na vreme organizovala ekipu, a Borilović je u međuvremenu ubijen. Sumnja se da je rukovodilac akcije kasnio - navodi naš izvor.

- Došao je čak do stepeništa, želeći da uđe u našu kuću. Decu sam zaključala u toaletu. Međutim, jedan policajac je bio na našoj terasi jer se s nje najbolje videla Vučkova kuća. S njim je bio i moj muž. Upravo je taj policijski službenik uspeo da nas spase i da ga spreči da uđe u kuću i da nas... - nije završila rečenicu potresena žena.

ISPOVEST PORODICE KOJA JE PREŽIVELA MASAKR NA CETINJU Monstrum hteo da ubije još dvoje dece, baka ih krila u WC-u!

Foto: Instagram printscreen

 

Masakr koji se u petak dogodio u naselju Medovina, kako je rekla, ne može se opisati.

Oproštaj od žene i sinova:
Sada ste opet zajedno...

Miloš Martinović oprostio se dirljivom porukom na čitulji od supruge Nataše i dvojice sinova koje je pomahnitali Vuk Borilović ubio na Cetinju.

„Hvala ti za sve što si uradila za Mašana i Marka. Pokušala si da ih spasiš od ološa koji vas je ubio ni krive ni dužne. Borila si se cijeloga života za njih i sada ste opet zajedno. Đeco moja, vaše odrastanje će zauvijek ostati u mom sjećanju. Uvijek sa vama. Neka mi vas anđeli čuvaju“, piše u čitulji.

- Predugo je trajalo. Možda i duže od jednog sata. Kako ko prolazi, samo čujete jauke, leleke. Borilović viče, galami, puca... Udara kundakom u vrata, lomi stakla. Od ovoga ćemo se svi mi Cetinjani, a pogotovo mi s Medovine, teško oporaviti - naglasila je Amira.

Ipak, za najvećeg masovnog ubicu kojeg je Crna Gora videla kaže da je bio fin momak.

- To se od njega nikad nije moglo očekivati. On živi dve kuće od mene. On je godište mog sina. Igrali su se kao deca zajedno. Iz jedne vrlo fine porodice je. Šta je bio okidač za takvo ponašanje, znaju samo oni u kući: njegova majka, žena, njegovi bližnji... Učinjeno je šta je učinjeno, a da li se moglo možda malo ranije reagovati - mislim da jeste - ispričala je Amira.

ISPOVEST PORODICE KOJA JE PREŽIVELA MASAKR NA CETINJU Monstrum hteo da ubije još dvoje dece, baka ih krila u WC-u!

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

 

Nosio i pištolj
sa više šaržera

Vuk Borilović je, osim lovačkog karabina, tokom krvavog pita sa sobom navodno nosio i pištolj.

- Imao je CZ 99, a kod sebe je imao i nekoliko šaržera. Sumnja se da je pucao i iz njega tokom masakra - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, Vuk Borilović je u petak u 15.30 časova najpre hicima iz lovačkog karabina ubio dvoje maloletne dece - Marko (11) i Mašan (8) Martinović, koji su s majkom Natašom (35) živeli u njegovoj kući kao podstanari. Jedan od njih je likvidiran dok se krio iza vrata, a drugi dok je bio za stolom za ručavanje u kuhinji. Borilović je potom pucao i u njihovu majku, koja je kasnije preminula u bolnici. Žena je na samrti pozvala svog supruga i rekla mu da je Borilović, koji je njihov kum, pobio njihove sinove. Isti poziv uputio mu je i Borilović, koji mu je rekao: „Ubio sam ti ženu i decu.“ Uplašen, Natašin suprug pozvao je svog drugog kuma Milana Mitorovića (37) i zamolio ga ide u njegovu kuću i proveri šta se desilo. Međutim, Borilović je i njega ubio. Potom je izašao iz kuće i na ulici nastavio da seje smrt. Ubio je svog ujaka Gorana Đurišića (54), zatim Danicu Drecun (74), njenog supruga Dimitrija (81) i njihovog sina Rajka (56). U nastavku masakra likvidirao je Danijelu Radunović (51) i Aleksandru Radunović (53). Teško je ranio Aleksandra Drecuna (32), policajca Ljubišu Maksimovića, Slavicu Zvicer (66), Filipa Đurkovića (33), Milevu Ramadanović (76) i Darinku Čelebić (88). Na kraju mu je presudio treći kum Nenad Kaluđerović, koji je time sprečio dalje krvoproliće, a potom napustio Cetinje.

Rođak ubijenih Aleksandre i Danijele tražio pravdu za Nenada Kaluđerovića

Oslobodite ga jer je
prekinuo krvavi pir!

Tiodor Radunović, čija su dva člana porodice ubijena, obratio se predstavnicima vlasti sa molbom da Cetinjanin koji je pucao u ubicu Vuka Borilovića bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje krivično delo.

Radunović je pozvao da se oslobodi odgovornosti čovek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju.

- Da ta deca koju taj čovek ima ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovek ne tereti - kazao je Radunović, i poručio da je to herojski čin.

Nakon njegovog kratkog obraćanja, u sali su se čuli aplauzi i reči podrške.

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin Nenad Kaluđerović, koji je pucao na Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji. Još nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili Kaluđerović. 

ISPOVEST PORODICE KOJA JE PREŽIVELA MASAKR NA CETINJU Monstrum hteo da ubije još dvoje dece, baka ih krila u WC-u!

Foto: Printscreen

 

Tukao kolegu i gađao
mu kuću kamenjem!

Kako su saopštili mediji, Vuk Borilović je imao kriminalnu prošlost i u mladosti je više puta prijavljivan za nasilje.

- Imao je četiri ili pet prijava, a pre šest meseci je prvo verbalno, a potom i fizički napao kolegu Marka Lagatora s kojim je radio u Nacionalnom parku „Lovćen“. Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u Humce i povredio ga, a potom mu razlupao automobil i gađao mu kuću kamenjem. U julu ove godine je osuđen i trebalo je da nosi nanogicu - navode lokalni mediji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading