TUGUJE CELA CRNA GORA Održana komemorativna sednica stradalim na Cetinju
RTV CG

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković naglasio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Đurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.

"Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi", naveo je on.

Potpredsednik gradske Skupštine Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica rekao da ne postoje reči utehe za njih.

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cela Crna Gora", naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsednik države Milo Đukanović.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

 

Komentari (0)

Loading