UBIJAO REDOM ZBOG VRADŽBINA Isplivali novi jezivi detalji masakra na Cetinju
Foto: Alo/ilustracija

Neverica i tuga zavladali su crnogorskom prestonicom. Ljudi su vidno utučeni u bolu, jedva da koračaju ulicama grada.

Vuku Boriloviću (34) trebalo je 60 minuta da pobije desetoro svojih sugrađana, među njima i decu, i u crno zavije brojne familije, na kraju i svoju. I juče se podno Lovćena tražio odgovor zašto se Vuk latio lovačkog karabina i krenuo pomahnitalo da iz njega seje smrt po naselju Medovine? Da li je zaista neplaćena kirija podstanara bila inicijalna kapisla za zločin ili možda nešto drugo? Da li je krvoproliće planirano ili je plod psihičkog rastrojstva? To su pitanja koja su ostala bez odgovora.

VUK BORILOVIĆ IMAO DEBEO DOSIJE Monstrum sa Cetinja napao kolegu, oštetio mu auto, kamenjem gađao kuću

U krvavom piru Borilović je najpre usmrtio tri člana porodice Martinović, njegovih podstanara. Nastradali su Nataša Pejović Martinović, majka dva takođe ubijena dečaka, Mašana (11) i Marka (8). Zatim je nastavio svoj ubilački pohod prema komšijama i drugima koji su mu se našli na putu. Žrtve su padale, a oni retki uspeli su da prođu sa lakšim ili težim ranama.

Vuk je radio više od pet godina u Nacionalnom parku "Lovćen", a voleo je lov i prirodu.

Prema kazivanju njegovih kolega i poznanika, on ni na koji način nije pokazivao na radnom mestu da ima psihičke probleme. Doduše, u poslednje vreme povlačio se u sebe, došao bi na posao, uradio ono što se od njega očekuje i onda distancirao. Bio je i političi aktivan i na poslednjim izborima kandidat za odbornika ispred partije Socijaldemokrata u tom gradu.

MUK U ULICI SMRTI NA CETINJU "Ne znam šta je policija radila, sa takvima se ne pregovara"

- Svi smo u šoku. Zašto je ovo morao da uradi - pitaju njegovi stranački saborci.

Od sagovornika "Novosti" mogli smo čuti i to da je Vuk nedavno instalirao nadzornu kameru ispred svoje kuće, navodno da bi sprečio krađe.

- Pričao je da su mu neke stvari nestajale, a žalio nam se da ima problema kao da su neke čini na njega bačene. Možda i crna magija u svemu ovome ima udela. Bio je porodičan čovek iz poštene familije, ali nije dao na sebe. Socijalno nije bio ugrožen pa nam ova priča da je sve ovo napravio zbog duga podstanara ne drži vodu. Šta god da je u pitanju nije smeo sebi da dozvoli da uradi nešto ovako. Nismo sujeverni, ali ako je pominjao nekakve čini, ko zna, možda je odatle sve i počelo - dodaju Cetinjani.

Dok smo prolazili Bolšića pazarom jedna starica sa kesama u rukama, zaustavila se i obratila tiho rečima:

- Da je imao Boga u sebi ne bi ovo napravio. Ovaj narod, a pre svih mladi moraju da se vrate veri. U veri je spas - poručila je vremešna žena.

Tragični događaj desio se u blizini kuća članova popularne cetinjske grupe "Perper", koji su na sreću izbegli tragediju. U trenutku masakra niko od njih nije bio kod kuće, nego u gradu i u Kotoru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading