SRBIN BRUTALNO PRETUČEN U HRVATSKOJ Policija nezainteresovana, a u bolnici mu rekli: Nije ti ništa!
Foto: Shutterstock

Beograđanina N. T. (38) brutalno su pretukla četvorica muškaraca u mestu Korčula na istoimenom ostrvu u Hrvatskoj, a incident se dogodio u noći između srede i četvrtka, saznaju tajkunski mediji.

Foto: Printscreen

 

Nemili događaj odigrao se pred brojnim svedocima.

U Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije potvrdili su da je predmetni događaj prijavljen i evidentiran u policijskoj stanici Korčula.

Kako je navedeno u dopisu, kriminalističko istraživanje na sve okolnosti predmetnog događaja je još u toku, zbog čega tamošnja policija nije u mogućnosti da dostavi više informacija do okončanja istrage.

Ovaj Beograđanin, opisuje kako je došlo do fizičkog obračuna, koji se završio brojnim povredama na njegovom telu, za šta poseduje i medicinsku dokumentaciju.

- Sa dve drugarice sam bio u baru, pa smo onda prešli u susedni klub u kojem smo ostali do dva, konzumirajući alkohol. Iz kluba smo se uputili ka obližnjoj marini, a kada smo sa velikom grupom stranaca prelazili ulicu na pešačkom prelazu, prema nama je u punoj brzini išao kombi, koji nije imao nameru da stane. Bio sam mu najbliži, pa sam zadržao ostale da nas ne bi udario i tada sam ga glasno opsovao.

Tada je dobacio vozaču kombija, kada su prisutni shvatili da je iz Srbije.

- Povikao sam za njim ‘budalo, mogao si da nas ubiješ‘, uz još par ružnih reči. On je to čuo, pa je zaustavio kombi koji je bio pun putnika i vratio se unazad“, objašnjava sagovornik kako je sve počelo.

Kako kaže, usledila je rasprava između njega i vozača kombija, ali se sve završilo samo na rečima.

- U jednom trenutku pritrčava neko iz grupe stranaca koji su u trenutku nailaska kombija takođe bili na pešačkom prelazu i počinje da udara vozača kroz prozor. Vozač daje gas i odlazi, a ja se okrećem da potražim drugarice koje su bile sa mnom. Odjednom se pojavljuju četvorica nabildovanih muškaraca koji počinju da me tuku gde stignu. Tridesetak stranaca, među kojima i onaj koji je udario vozača, posmatraju i ne reaguju, a jedna moja drugarica pokušava da me odbrani, dok druga sve snima telefonom“, prepričava nam N. T, koji je inače brodski skiper, a u korčulanskoj luci ukotvio se u sredu.

Prema njegovim rečima, devojku koja je snimala pokušavaju da ubace u svoj auto. Druga devojka uspeva nekako da je izvuče iz kola, ali telefon kojim je snimala nemili događaj ostaje na sedištu automobila napadača.

- Dok su me krvnički tukli, govorio sam im da biju pogrešnog čoveka. Kažem im ‘momci, nema razloga da me tučete, em ste jači, em ja ne znam da se bijem‘, ali oni na to ne obraćaju pažnju i nastavljaju da me udaraju i rukama i nogama. Kada su najzad prestali da me biju, nekako sam uspeo da podignem sa pločnika, pa sam krenuo ka brodu“, nastavlja priču sagovornik.

Međutim, ni tu nije bio kraj mukama ovog Beograđanina.

- U jednom trenutku čujem iza sebe povike ‘drži ga‘, pa počinjem da trčim koliko sam bio u stanju, ali me neko sapliće i padam na zemlju. Ista ekipa ponovo pritrčava i nastavlja da me bije dok ležim ispresavijan od bolova, pokušavajući da zaštitim lice rukama. Kad su konačno završili sa iživljavanjem i pustili me, ponadao sam se da se agonija završila. Međutim, odnekud se pojavljuje onaj vozač kombija i svom silinom me šutira u glavu. Momci koji su me tukli ulaze u automobil BMW X5 dubrovačkih tablica i udaljavaju se velikom brzinom, a mi zovemo policiju“, priča dalje N. T, dodajući da je povrede zadobila i jedna od njegovih drugarica.

Kaže da je policija brzo stigla.

- Napravili su izveštaj, izjave su dale i moje drugarice, a zatim su me odvezli u bolnicu. Sestra koja me je primila bila je prilično neprijatna, za razliku od doktorke koja je bila veoma ljubazna. Pregledaju me i donose zaključak da mi nije ništa specijalno, uprkos vidljivim povredama po celom telu. Kako ništa, pitam ih, posle više desetina udaraca u glavu i telo, možda imam izliv krvi u mozak. Rekle su mi da ako hoću da me pregledaju u dubrovačkoj bolnici moram tamo da odem sam, za šta nisam bio u stanju, pa sam se vratio na brod“, dodaje N. T.

Sledećeg jutra je zajedno sa drugaricama otišao u policiju.

- Pokazali su nam i fotografije nekoliko momaka i pitali nas da li su možda to bili napadači, ali ih nismo prepoznali među njima. Ne znam ko su momci koji su me tako krvnički tukli. U policiji su mi rekli da ću zapisnik dobiti u roku od trideset dana“, kaže sagovornik.

Dan kasnije pretučeni Beograđanin dobija pretnje preko društvene mreže Instagram.

- U petak 12. avgusta dobijam na Instagramu preteću poruku, pretpostavljam od jednog od napadača, koji mi preti da ne dolazim više na Korčulu, a uz sve se zahvaljuje na mobilnom telefonu koji su zadržali. To samo znači da su moji podaci procureli negde, ili iz policije ili iz bolnice, jer napadači nisu mogli nikako drugačije da saznaju moje podatke, nisam ih dao nikom drugom“, ističe N. T. i dodaje da je Instagram profil sa kojeg su mu upućene pretnje ubrzo izbrisan.

Pretnju je prijavio u policijskoj stanici u Trogiru, koji je bio njegova sledeća destinacija.

- Moje zdravstveno stanje se u međuvremenu pogoršalo, desna noga je počela da mi se paralizuje dvanaest sati nakon tuče, a tek danas, u subotu, je mogu pomalo pokretati. Čekamo rasplet događaja, jer ja u svakom slučaju imam jos dve nedelje jedrenja sa prijateljima i porodicom i plaćen vez u Korčuli. Nadamo se da će nadležne službe naći počinioce“, poručuje sagovornik.

Uprkos kampanji tajkunskih medija o tome kako Srbe u Hrvatskoj čeka dobar provod, kao i svaki put do sada, na kraju se ispostavilo da su batine jedino što mogu da dobiju. I to samo batine u najboljem slučaju.

 

Komentari (3)

Loading
Marko

13.08.2022 21:47

A sta trazis tamo Srbine. Sta si trazio to si i dobio

ZoranSM

13.08.2022 22:19

Gospodine N. T., nadam se da ste sada malo bolje zdravstveno. S obzirom na vaših 38 godina života, trebalo je da vam bude jasno da ste kao osoba koja dolazi iz Srbije nepoželjni. Zar od tolikih drugih mora vi morate u Hrvatsku? Jedino ako niste rođeni tamo i kao mnogi sa Hrvatskim poreklom i dalje trče u "njihovu lijepu"??? 😳😳😳