NAJMLAĐI MASOVNI UBICA U CRNOJ GORI IMAO JE SAMO 14 GODINA Tinejdžer puškom pobio celu porodicu pred spavanje
EPA/ BORIS PEJOVIC

Cetinjanin Vuk Borilović juče je na Cetinju ubio 10 sugrađana, a ranio njih šest.

Jedno od najpotresnijih masovnih ubistava koje se i dan danas pamti dgodilo se na severu Crne Gore. Višestruki ubica bio je četrnaestogodišnji Momčilo Cerović iz Čokrlija, sela udaljenog tridesetak kilometara od Bijelog Polja.

Za svoje godine izuzetno dobro razvijen i dobar strelac, Momčilo je 14. februara 1993. godine u porodičnoj kući likvidirao oca Mlađena (45), majku Milevu (43), brata Mila (20), sestrića Jovana Truntića, koji još nije imao ni tri godine, te babu Mitru (70). Potom je, kako je utvrdila istraga, sebi oduzeo život iz automatske puške iz koje je, naslonivši je na pod, pucao sebi u glavu.

Ostala je tajna zašto je četrnaestogodišnjak pobio svoju porodicu, koja se mirno spremala za spavanje.

Još jedan mladi masovni ubica koji se danas pominje je i Kosta Damjanović (22) likvidirao čak devet svojih seljana, a njih nekoliko ranio. U suton 3. juna 1992. godine u Pušonjskom Dolu kod Pljevalja, jedan za drugim, posle rafala iz njegove puške, kao snoplje padali su Jovan (61) i Radovan Ostojić (32), Vukota Zeko Martić.

U kući braće Rajka (64) i Radovana Ostojića (62), osim njih dvojice ubijene su i njihove supruge Mara (60) i Radojka (50).

Podsetimo, Borilović je sejao smrt i strah kroz naselje Medovina. U dramatičnim trenucima, koji su potrajali, policajci nisu uspeli da se na vreme organizuju i likvidiraju ubicu, te je to umesto njih učinio, prema saznanjima portala Standard Cetinjanin N.K., koji je tako zaustavio masakr sugrađana.

Navodno, jedan od policajac je ranio napadača, ali ga je N.K. dokrajčio i tako okončao krvavi pir.

 

POLICIJA TRAGA ZA UBICOM MONSTRUMA SA CETINJA Već mu je suđeno zbog ubistva, hapšen i zbog terorizma! - Alo.rs

Ovo je porodica Martinović koju je pobio pomahnitali Vuk Borilović na Cetinju - Alo.rs

Oglasile se kolege monstruma sa Cetinja, Borilović poslednjih dana bio povučen - Alo.rs

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading