KOLJAČ PROPEVAO O 17 LIKVIDACIJA  Detalji sporazuma koji je saradnik Veljka Belivuka sklopio s tužilaštvom u zamenu za 18 godina robije
Foto: Alo.rs

Velja je u nevolji! Srđan Lalić (36), koji se tereti da je kao pripadnik klana Veljka Belivuka učestvovao u brojnim zločinima, nakon što je postao svedok saradnik moraće da ispriča sve o zverstvima svoje ekipe! Klan se zasad tereti za sedam ubistava, međutim, njegov iskaz bi mogao to da promeni jer se sumnja da Belivukova grupa stoji iza najmanje 17 brutalnih ubistava!

Foto: Alo.rs

Veljko Belivuk

Srđan Lalić sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za kaznu od 18 godina. Belivuk i Marko Miljković nisu očekivali ovakav ishod, s obzirom na to da će Lalić biti u obavezi da sve ispriča do detalja o njihovim poslovima, vođama, nalogodavcima, novcu, oružju, ali i o žrtvama iza kojih stoji ovaj krvoločni klan. Njegov iskaz mogao bi da pokvari planove i Radoju Zviceru, glavnom vođi kavačkog klana, od koga je i sam Belivuk dobijao naređenja.

Foto: Alo.rs

Aleksandar Vučić

Zvicer spremao snajper i za Vučića

Da Zvicerov i Belivukov klan ni od čega nisu prezali, pokazuje i njihov propali plan, a to je da likvidiraju ni manje ni više nego predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sumnja se da je odbegli mafijaški bos Radoje Zvicer okupio ekipu svojih odbeglih saradnika kako bi platili i organizovali ubistvo predsednika države. Plan je bio da se atentat dogodi u prvoj polovini februara, kada bi predsednik započeo svoje predizborne aktivnosti i putovao po Srbiji. Navodno je kao oružje za izvršenje izabran snajper. Plan je osujećen kada su francuski obaveštajci presreli telefonsku komunikaciju između Zvicera i njegove ekipe.

- Lalić će morati da otkrije sve štekove klana, ali i lokacije svih kuća smrti u kojima su na prevaru dovlačili svoje žrtve, mučili ih i ubijali ih. S obzirom na to da su pod njegovim uticajem Belivuk i ekipa novac pretvarali u kriptovalute, njegovi iskazi bi učinili da potpuno ostanu bez novca. Navodno je u prethodne dve godine ekipa kupila bitkoine za više od pet miliona evra - navodi izvor.

Kako smo ranije pisali, klan se tereti za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Međutim, sumnja se da je broj žrtava daleko veći.

Oružje krili u Slovačkoj

„Kavčani“ i njihovi brojni ogranci imali su veliki udeo i u trgovini oružjem, o čemu će Lalić takođe imati štošta da ispriča. Slovenački ogranak kavačkog klana navodno je kupovao oružje u Slovačkoj, a potom je preprodavao drugim kriminalnim organizacijama, a naplaćivala ga u kokainu i heroinu. Oružje je stizalo i do Beograda, ali i do Crne Gore. U sve ove ilegalne radnje navodno su bile umešane i osobe iz Beograda. Slovenačka policija uhapsila je 14. maja 2021. najmanje 60 osoba koje se terete za šverc droge, oružja i nezakonito prebacivanje miliona zarađenih od tog posla. Policija je otkrila da je u toj grupi bilo 20 državljana Slovenije, 12 osoba iz Srbije, osam iz Bosne i Hercegovine, petoro iz Hrvatske, zatim dva crnogorska državljanina i jedan iz Makedonije.

 

- Optužnice su zasad podignute za sedam žrtava, međutim, Lalić će otkriti detalje u vezi još 11 ubistava za koje se sumnja da su počinili Belivukovi i Zvicerovi ljudi. Na njihovoj listi su: Aleksandar Šarac, Mirko Kojić Koja, Vlastimir Milošević, Adis Spahić, Damir Hodžić, Milo Radulović Kapetan, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Alen Kožar i Damir Hadžić - tvrdi naš sagovornik.

Foto: Alo.rs

Igor Dedović

Sumnja se da je Belivukova ekipa organizovala i izvršila ubistva navodnih vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u januaru 2020. u Atini, u prepunom restoranu naočigled njihovih supruga i dece.

Foto: Alo.rs

Alan Kožar

Na njihovoj listi za odstrel navodno su se našle i druge glavešine „škaljaraca“ Alen Kožar (43) iz Bara i Damir Hadžić (45) iz Užica. Oni su izrešetani u julu 2020. sa 29 metaka ispred luksuzne vile na Krfu u kojoj su odseli.

Foto: Alo.rs

Aleksandar Šarac

Aleksandar Šarac (35) brutalno je likvidiran usred bela dana 17. oktobra 2020. u garaži Tržnog centra „Ušće“ na Novom Beogradu. Mladić Lazar I. iz Kraljeva uhapšen je zbog sumnje da je ispalio dva metka u glavu Šarcu pištoljem sa prigušivačem.

Foto: Alo.rs

Adis Spahić

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori je 2021. predstavilo fotografije koje su navodno između sebe razmenjivali Belivuk i Marko Miljković, a na njima se vide tela Damira Hadžića i Adisa Spahića. Crna Gora tereti ovu ekipu za njihovo ubistvo, koje se odigralo istog dana kada je u kući strave u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević.

Foto: Alo.rs

Milo Radulović Kapetan

Milo Radulović Kapetan (51) prošao je pravu golgotu jer se sumnja da su ga Belivuk i njegova ekipa dva meseca držali zatočenog, preko njegovog telefona namamljivali druge „škaljarce“, a zatim su ga navodno brutalno ubili i spalili.

Foto: Alo.rs

Vlastimir Milošević

Da ovaj klan nije imao milosti, govori i podatak da su stradali čak i njihovi najbliži prijatelji. Marko Miljković se hvalio da je ubio dvojicu svojih kumova. Navodno je lično tražio od Belivuka da likvidiraju njegovog kuma Vlastimira Miloševića (34), što je u javnosti poznat kao ubistvo na šinama. Sumnja se da je upravo Lalić posle hapšenja i ispričao da Miljković stoji iza ubistva svog drugog kuma Mirka Kojića Koje (46). Kako je navedeno, plašili su se da će da propriča jer je navodno i sam Kojić umešan u likvidaciji Miloševića i znao je previše.

 

„Kakav sam ja kralj! Ubio sam dva kuma“,  uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko Skaja.

Komentari (1)

Loading
Lala

03.09.2022 08:13

Pa ovi radili ko mesara " Matijević"....