ZA POKOLJ SAM IZABRAO BADNJE VEČE, JER SU NAM POKVARILI BAJRAM Muamer je uoči Božića ubio tri člana porodice Anđelić (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

On je u noći između 24. i 25. decembra 2002. ubio 3 člana porodice Anđelić u opštini Konjic. Žrtve su pripadnici hrvatske nacionalnosti, a kako je saopštila policija Hercegovačko-neretvanskog kantona, ubistva su izvršena vatrenim oružjem.

Podsećanja radi Topalović je svojevremeno robijao i u Srbiji zato što je planirao atentat na bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića. Topalović je naime 1998. bio uhapšen u Srbiji zbog neovlašćenog nošenja oružja i razbojništva. U zatvoru u Šapcu je proveo 15 meseci, a zatim u Sremskoj Mitrovici 20 meseci.

"U Beograd sam krenuo 1998, pošto sam se mesecima pripremao da likvidiram Slobodana Miloševića. Napravio sam detaljan plan i bio sam siguran da ću uspeti. Međutim, u jednom trenutku je krenulo kako ne treba", izjavio je Topalović u januaru 2002. za sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna".

Istako je da je želeo da ubije Miloševića zato što je ovaj "naneo mnogo nepravde i zla bosanskom narodu" i zato što je "Milošević najveći zločinac koji hoda po zemlji". O zločinu koji je počinio u selu Konjic uoči katoličkog Božića govorio je u emsiji "Krvni delikti."

"Nešto me je ponelo. Uleteo sam ljudima u kuću. Ja sam čak u blizini te kuće stajao i čekao. Čak sam razmišljao i da odustanem. Međutim izašla je jedna devojka iz te kuće i krenula prema meni. Bila je tu neka kamara drva pa sam pretpostavljao da dođe po drva da bi založila. Sreli smo se tu oči u oči. Nešto me je povuklo, ona se prepala i pobegla u kuću. Mene kao da je nešto uhvatilo za grudi da i ja za njom uđem u kuću. Ušao sam u kuću i desilo se šta se desilo", rekao je Topalović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading