UDARAC JE PROBUDIO CEO KOMŠILUK Novi detalji nesreće u Kaluđerici, tinejdžer se zakucao u betonski stub
Alo!/ Nenad Vujanović

Tinejdžer (17) povređen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u ranim jutarnjim satima u beogradskom naselju Kaluđerica, kada se svojim “golfom 4” zakucao u betonsku banderu, a potom od siline udarca završio u komšijskom dvorištu.

Nesrećni mladić, prema pisanju medija, imao je probnu dozvolu i nije imao pravo da upravlja automobilom u vreme nesreće, koja se dogodila u 4.30 časova.

– Policiji je prijavljeno da je došlo do nesreće na uglu ulica Vojvode Stepe Stepanovića i Vranjske. Mladić je, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonsku banderu – objašnjava izvor i dodaje:

– Od siline udarca automobil se odbio, probio ogradu i završio u dvorištu pored. Maloletnik je prebačen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede i uzeta mu je krv za analizu da bi se utvrdilo da li je vozio pod dejstvom alkohola.

Od “golfa 4” gotovo ništa nije ostalo jer su kola u potpunosti uništena i izgužvana, a otvorio se i erbeg.

Komšije zatekle strašan prizor

Stanovnici Ulice vojvode Stepe Stepanovića kažu da ih je probudio stravičan udarac u ranim jutarnjim satima, a da su na ulici zatekli jeziv prizor.

– Svi smo spavali kada se to dogodilo. Udarac je probudio ceo komšiluk. Kad smo izašli na terasu da vidimo šta se događa, ugledali smo potpuno smrskan automobil. U kratkom roku svi su izašli iz svojih kuća i pritrčali da pomognu mladiću – objašnjavaju komšije i dodaju da je do udesa došlo verovatno zbog neprilagođene brzine:

– Na tom delu puta je blaga krivina, on je, umesto da prati put, samo nastavio pravo. Prednjim levim točkom udario je u banderu, a auto je završio kod komšije u dvorištu. Na volanu su bili tragovi krvi, a dečak se nije čuo. Koliko znam, vrata su bila zaglavljena i nisu mogla da se otvore.

Leti više nesreća

Vikend koji je za nama obeležilo je više saobraćajnih nesreća, a Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, objasnio je da su letnji meseci, posebno jul i avgust, najrizičniji za vožnju.

– Ovakve saobraćajne nesreće nisu ništa iznenađujuće. Sada postoji najveći rizik, ovi meseci mogu se uslovno nazvati i najkrvavijim, najviše nesreća se događa, ljudi puno putuju, dosta njih su i umorni, bahati, u alkoholisanom stanju – objašnjava Okanović i apeluje da je obavezno koristi sigurnosni pojas, ali da nije dovoljno da mi budemo savesni, jer uvek ima neko ko nije.

Okanović je objasnio šta se događa sa mladim vozačima i objasnio da je u pitanju problem na globalnom nivou, a ne samo u Republici Srbiji.

Komentari (0)

Loading