ŠAKAL PEVA O PRANJU MILIONA ZA ZVICERA Uhapšeni inspektor iz UKP tražio status svedoka saradnika da bi dobio manju kaznu
Foto: Alo.rs

Propevao! Inspektor Danijel J. (41), zvani Šakal, koji je uhapšen zajedno sa svojom suprugom Dušicom J. (39) i još dvojicom muškaraca zbog međunarodnog šverca kokaina i pranja novca, priznao je krivicu i ponudio da bude svedok saradnik kako bi dobio manju kaznu! Ponudio se da ispriča sve o svojim poslovima, a između ostalog o saradnji s Veljkom Belivukom i odbeglim šefom „kavčana“ Radojem Zvicerom!

ŠAKAL PEVA O PRANJU MILIONA ZA ZVICERA Uhapšeni inspektor iz UKP tražio status svedoka saradnika da bi dobio manju kaznu

Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer

U spektakularnoj policijskoj akciji uhapšeni su radnici iz MUP i BIA zbog šverca kokaina za „kavčane“, a sumnja se da su odavali i informacije iz istrage o Belivuku i „kavčanima“. Lisice na ruke stavljene su inspektoru iz Uprave Kriminalističke policije Danijelu J., njegovoj supruzi Dušici, inače službenici u Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i bivšem policajcu Milivoju K. (48) i muškarcu Ž. F. (34) iz Aranđelovca. Posebnu pažnju privukli su supružnici koji su, pored odavanja informacija, prebacivali novac od šverca kokaina u Crnu Goru koristeći svoju decu govoreći im da idu na put.

Milionče odneo i u Hrvatsku

Kako saznajemo, inspektor Šakal se hvalio da niko ne uspeva da ga uhvati, a na njegovoj mapi nije se našla samo Crna Gora.

- Šakal je dva puta u avgustu i septembru 2020. preneo novac od kokaina u Crnu Goru u iznosu od neverovatnih 1,5 miliona evra. Takođe, jednom je preneo novac ispod sedišta automobila i u Hrvatsku. Reč je o milionu evra - tvrdi naš sagovornik

- Danijel J. je čim je uhapšen odmah odlučio da propeva! Ponudio je da bude svedok saradnik tvrdeći da želi sve da ispriča o švercu kokaina i saradnji s „kavčanima“. Spreman je na sve samo da bi dobio manju kaznu. On je za potrebe klana vršio provere kroz baze podataka MUP-a i odavao poverljive informacije kriminalcima. Njegova uloga bila je i da prenosi novac od prodaje kokaina iz Beograda u Crnu Goru - navodi izvor, i dodaje bizarne detalje o njegovoj ulozi u tom lancu:

ŠAKAL PEVA O PRANJU MILIONA ZA ZVICERA Uhapšeni inspektor iz UKP tražio status svedoka saradnika da bi dobio manju kaznu

Foto: Alo.rs

Velja Nevolja foto: Vladimir Marković

- Skupljao je na svom skuteru novac po Beogradu od raznih većih dilera! Toliko je bio opušten, da je s tim novčanicama išao direktno u menjačnicu! Pošto su mu dileri davali u različitim sitnim apoenima, odlazio je u menjačnicu i ukrupnjavao novac tražeći isključivo novčanice od 500 evra! Zatim spakuje ženu i decu, pa nosi pare u Crnu Goru. Posedovao je dva automobila BMW i beli „golf 6“ koje je koristio za svoje operacije. Po ustaljenom modusu, novac koji je spakovan u vakuumirane kese, stavljao je ispod sedišta. Njegova glavna veza bio je upravo Milivoje K., koji je takođe uhapšen - tvrdi naš sagovornik.

Dušica podatke iz BIA prosleđivala Zviceru

Danijelova supruga Dušica imala je takođe veliku ulogu u saradnji s kavačkim klanom.

- Dušica, koja radi kao službenica BIA, preko baze svoje službe vršila je provere o istragama i saznanjima o Veljku Belivuku i njegovoj grupi. Važne informacije je zajedno sa suprugom dalje prosleđivala Zviceru, za kojim je raspisana poternica - kazao je ranije izvor Alo!

Podsetimo, uhapšena ekipa se tereti da je učestvovala u nabavci kokaina, ali im je glavni zadatak bio prenos novca iz Holandije u Srbiju, a zatim do Crne Gore. Navodno su po jednoj turi prenosili čak 1,5 do dva miliona evra, za šta bi dobijali procenat i do 1,5 odsto. Milivoje K. i Ž. F. se terete da su takođe krijumčarili kokain prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u Evropu, a da su učestvovali i u prebacivanju novca do Crne Gore.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading