PRLJAVI POLICAJCI Radnici srpskih službi posle dve godine prismotre pali zbog šverca kokaina za kavački klan
Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 

Prenosili milione za „kavčane“ i odavali kolege! Inspektor iz Uprave Kriminalističke policije Danijel J. (41) zvani „Šakal“, njegova suprugu Dušica J. (39), inače službenica u Bezbedonosno-informativnoj agenciji, i još dve osobe uhapšeni su zbog međunarodnog šverca kokaina i pranja novca. Oni se sumnjiče da su sarađivali s odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem, ali i vođama kavačkog klana Veljkom Belivukom i Radojem Zvicerom.

PRLJAVI POLICAJCI Radnici srpskih službi posle dve godine prismotre pali zbog šverca kokaina za kavački klan

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 

Kako saznajemo, sumnja se da su s pripadnicima kavačkog klana učestvovali u nabavci kokaina, ali im je glavni zadatak bio prenos novca iz Holandije do Srbije, a zatim do Crne Gore. Navodno su po jednoj turi prenosili čak 1,5 do dva miliona evra, a nagrada za obavljeni posao iznosila je 1,5 odsto od ukupnog novca.

PRLJAVI POLICAJCI Radnici srpskih službi posle dve godine prismotre pali zbog šverca kokaina za kavački klan

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 

Pored supružnika, lisice na ruke su stavljene i bivšem policajcu Milivoju K. (48) i muškarcu Ž. F.(34) iz Aranđelovca zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, takođe krijumčarili kokain prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evrope, a da su zatim novac od droge prebacivali u Srbiju i Crnu Goru.

Napredovao: Od vratara do trgovca drogom!

Milivoje K. hapšen je 2010. u trenutku dok je prodavao pištolj „kolt“. Tada je bio pod istragom, jer se sumnjalo da radi i kao obezbeđenje splavova, noćnih klubova, ali i pojedinih objekata u vlasništvu Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina.  Nekada je radio u Odeljenju zaduženom za uviđaje u policijskoj upravi za Beograd, a pre toga i u Trećem odeljenju nadležnom za krvne i seksualne delikte.

-  Tada je bio pod internom istragom, jer se sumnjalo da je bio osoba koja je vrbovala druge policajace voljne za dodatnu zaradu na splavovima - navodi izvor.

Kako saznajemo, sumnja se da je supružnike njihov kolega iz Crne Gore Ljubomir Milović ubacio u posao i povezao sa Radojem Zvicerom i Veljom Nevoljom, koji su im omogućili dalje kontakte da uskoče u već razgranate kanale za prebacivanje droge i novca.

Odavali podatke!

Osumnjičenima je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, a supružnici Danijel i Dušica J. i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.

 

-  Danijel koji se predstavljao kao Šakal, kako se sumnja, za potrebe klana i na zahtev drugih članova te grupe, vršio je provere kroz baze podataka MUP-a i odavao poverljive informacije kriminalcima - naveo je izvor, i dodao šokantne detalje:

PRLJAVI POLICAJCI Radnici srpskih službi posle dve godine prismotre pali zbog šverca kokaina za kavački klan

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 

- Danijel je iz Beograda u Crnu Goru prenosio novac od prodaje kokaina i to je radio na nesvakidašnji način. Skupljao bi novac od dilera po ulicama grada na svom skuteru, a zatim bi novčanice stavljao u kese i vakuumirao ih. Da bi što bolje prikrio tragove, po svakom odlasku u Crnu Goru, on bi spakovao svoju decu i suprugu da idu s njim. Porodicu bi ostavljao na Zlatiboru, a zatim bi na nastavio svoj put do Crne Gore. Sve vreme je bio na vezi sa svojim saradnicima. Hvalio se kako niko ne može da ga uhvati i bio je kranje samouveren - tvrdi naš sagovornik.

Ko je Ljubomir Milović?

Ljubomir Ljubo Milović je crnogorski policajac koji je trebalo da bude uhapšen zajedno s kolegom Radomirom Lazovićem u Crnoj Gori zbog povezanosti s kavačkim klanom. Milović je, međutim, uspeo da utekne kolegama koji su imali nalog za njegovo hapšenje, pa se tako zajedno sa Zvicerom našao na poternici. Inače, njegova uloga u kavačkom klanu otkrivena je zahvaljujući istrazi Evropla i informacijama sa SKAJ apliakcije koje su prosledili dalje crnogorskim pravosudnim organima.

Danijel je zajedno sa svojom suprugom Dušicom odavao informacije iz MUP-a i BIA i prosleđivao ih direktno Veljku Belivuku.

PRLJAVI POLICAJCI Radnici srpskih službi posle dve godine prismotre pali zbog šverca kokaina za kavački klan

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 

- Njegova supruga Dušica J., koja radi kao službenik BIA, preko baze svoje službe vršila je provere o istragama i saznanjima o Veljku Belivuku i njegovoj grupi. Tako poverljive informacije dalje su prosleđivali i Zviceru, šefu kavačkog klana za kojim je raspisana poternica - kaže izvor Alo!

Vulin: Ovi ljudi su sramota srpske policije!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima SUK-a, Bezbednosno-informativnoj agenciji i Tužilaštvu za organizovani kriminal na uspešnoj akciji i ponovio da policija čisti svoje redove od prljavih policajaca.

- Od prvog dana mog dolaska na čelo MUP-a čistimo sopstvene redove i nećemo stati sve dok sam ja ministar unutrašnjih poslova. Nema veće izdaje ni lošijeg čoveka od policajca koji radi za kriminalce i prodaje informacije, pa i živote svojih kolega. Ovi lјudi su sramota i MUP i BIA, ali oni koji su ih pohapsili su ponos i MUP, i BIA i TOK - poručio je ministar Vulin.

 

Prema rečima našeg sagovornika, uhapšeni su čak dve godine bili pod prismotrom  službi.

- Inače, Milivoje K., koji je nekada radio kao vratar poznatog narko-bosa Darka Šarića, kako se sumnja, takođe je učestvovao u organizaciji krijumčarenja droge, kao i u transportu novca. Deo novca ulagao je u izgradnju nekretnina u regionu. Njegova uloga je bila da dočeka Danijela u Crnoj Gori. Osumnjičeni Ž. F., koji je radio kao vozač u međunarodnom teretnom saobraćaju, takođe je učestvovao transportu novca stečenog od droge - rekao je izvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading