PRERUŠENE U BABE UKRALE 1,3 MILIONA EVRA! Dve Srpkinje uhapšene u Španiji
Foto: Shutterstock

Pet prevarantkinja, među kojima su i dve državljanke Srbije, uhapšeno je u Madridu, u Španiji, zbog sumnje da su maskirane u starice iz domova bogatih vlasnika ukrale 1,3 miliona evra!

Kako prenose lokalni mediji, u akcijama koje su sprovedene 17. aprila i 9. maja uhapšene su državljanke Italije, Holandije, Hrvatske i Srbije starosti između 23 i 38 godina. One su, navodno, stavljale perike u raznim bojama, brendirane naočare i oblačile skupocenu garderobu kako bi se uklopile u okruženje u kojem su krale nakit neprocenjive vrednosti.

- Trudile su se da ne budu primećene u okruženju, pa su se eksluzivno oblačile. Sumnja se da su pokrale čak 11 objekata i tako „zaradile“ 1,3 miliona evra - navodi izvor španskih medija.

Kako dodaje, dve prevarantkinje uhvaćene su na delu tokom pljačke u naselju Alkobendas u Madridu.

- Agenti su koristili specijalni uređaj za borbu protiv pljačkaša. Žene su koristille  metod „slip“ za pristup kućama i to su radile isključivo u popodnevnim časovima. Ipak, bilo je trenutaka kada su koristile i šrafcigere i drugi alat kako bi upale u vile i kuće. Pljačkale su u naseljima Čamartin, Salamanka i Čamberi - objašnjava sagovornik tamošnjih medija.

Istražitelji su utvrdili da su žene krale nakit, skupocene satove, markirane tašne i gotovinu.  

- Istraga je počela nakon nekoliko pritužbi da su se desile pljačke u ovim delovima Madrida. Žene su najpre u nekoliko navrata zvonile na vrata kako bi se uverile da vlasnici nisu kod kuće. Perike su koristile kako bi promenile svoj izgled i otežale policiji da ih identifikuje - navodi izvor španskih medija.

Pretresom stanova
nađeno 90.000 evra

Kako prenose tamošnji mediji, posle hapšenja policija je pretresla nekoliko stanova koje su osumnjičene žene koristile.

- Agenti su tokom jednog pretresa pronašli i zaplenili gotovo 90.000 evra u gotivini i nakitu. Protiv žena su podnete krivične prijave zbog brojnih provala - navodi izvor lokalnih medija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading