NOVA MISTERIJA U SLUČAJU MARJANOVIĆ Ko je čovek u crnoj jakni?
Foto: Alo.rs

Odbrana Zorana Marjanovića, nakon što je 22. jula osuđen u prvom stepenu na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, u poslednjih nedelju dana počela je da dobija nove informacije, koje bi mogle da bace novo svetlo na slučaj i u krajnjoj liniji pomognu da Marjanović, kako je on sam poručio srpskoj javnosti preko advokata, dokaže svoju nevinost.

Advokatima su se u međuvremenu javili, kako je rekao jedan od njih, Aleksandar Zarić, ljudi iz istrage, ali i iz policije.

Među novodobijenim informacijama je i ona da je beogradskoj policiji jedna žena, čiji identitet nije objavljen, prijavila da ju je istog dana kada je ubijena pevačica „Granda” pratio čovek odeven u crnu jaknu.

To praćenje, koje je prijavljeno, dogodilo se neposredno pre napada na Jelenu.

– Imamo informaciju da je sačinjen i foto-robot tog čoveka. Videćemo… – otkrio je jedan od četvorice Marjanovićevih branilaca, advokat Aleksandar Zarić, ne želeći da otkriva druge pojedinosti.

ZORANOVA PRVA PORUKA

Zarić je u sredu posetio Marjanovića, koji se od 22. jula ponovo nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, a za svog branjenika kaže da je poručio kako je spreman da „na svaki način dokaže svoju nevinost”.

– Poručio je da se drži, da nije kriv i da mu sve što je čuo u izreci presude liči na bajku – preneo je Zarić reči svog klijenta.

Zarić je potvrdio i pisanje Objektiva da ćerka Marjanovića, Jana, traži da ide kod oca.

– Prvo treba da se reši pitanje starateljstva i da se dobije dozvola od suda – objasnio je Zarić.

Sudija Jelena Škulić, koja predsedava veću koje je, kako je istaknuto, jednoglasno donelo osuđujuću presudu, ima rok od 30 dana da izradi tu odluku.

Ukoliko bi se pokazalo da to nije dovoljno vremena, sudija Škulić bi mogla zatražiti produženje tog zakonom predviđenog roka. Nakon što učesnicima u postupku bude uručen pisani otpravak presude, imaće pravo žalbe u roku od 15 dana.

Advokat Zarić kaže da se nada da će sudije Apelacionog suda u Beogradu, koje su iskusnije od sudija niže instance, umeti da prepoznaju sve propuste mlađih kolega, te da će presudu oboriti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading