UBICI VLASNIKA MENJAČNICE 20 GODINA ROBIJE Presuda za ubistvo Dragana Pantelića (55) iz Zemuna
Foto: Alo.rs

Kriv je! Branislav Muratagić (43) iz Beograda osuđen je na 20 godina zatvora zbog pljačke i ubistva vlasnika menjačnice Dragana Pantelića (55) 2019. godine! Njegova supruga Georgina Jovčić Muratagić oslobođena je optužbi da mu je pomagala u zločinu prikrivajući dokaze!

Strašan zločin dogodio se 17. decembra 2019. u ulici 22. oktobra u samom centru Zemuna u menjačnici „Maps“. Napadač je ušao za Pantelićem u menjačnicu i ispalio više hitaca u njega posle čega je iskrvario na smrt. Tom prilikom Muratagić je odneo iz menjačnice više desetina hiljada evra. Po izlasku iz menjačnice, zatvorio je vrata kako Pantelića niko ne bi video i pomogao mu. Dva dana kasnije kupio je dva automobila.

Tužilaštvo se žali na presudu

Georgina Jovičić Muratagić oslobođena je optužbi da je pomagala suprugu. Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se žaliti na prvostepenu presudu kojom je Muratagić osuđen na 20 godina zatvora.

- Muratagića proglašavamo krivim za teško ubistvo i osuđujemo na kaznu od 20 godina zatvora! Oduzima mu se imovinska korist dva automobila „audi A4“  i „smart“, kao i ostatak novca raspoređen u različite i nesvakidašnje valute i apoene kako bi prikrio delo koje je počinio - navela je sudija i objasnila da ubica treba da vrati ukupno oko 10.000 evra.

UBICI VLASNIKA MENJAČNICE 20 GODINA ROBIJE Presuda za ubistvo Dragana Pantelića (55) iz Zemuna

Foto: Alo.rs

Dragan Pantelić

U presudi se navodi da je zločin počinio iz koristoljublja, da je ubica pokazao bezobzirnost, a otežavajuća okolnost Muratagiću je bila to što je već višestruko kažnjavan.

Utvrđeno je da je kobnog dana vozilo „reno klio“ koje je Muratagić iznajmio bilo parkirano na 150 metara od menjačnice, a da je optuženi bio odsutan između 19.51 i 20.10 u trenutku kada se dešavao kritični događaj. U vozilu je takođe pronađen i DNK žrtve.

U trenutku kada je sudija rekla da je Branislav osuđen na 20 godina, supruga ubijenog je počela da plače, a zatim i majka osuđenog, zbog čega je policija morala, držeći je da ne padne, da je izvede iz sudnice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading