PANTER SE ZAGLAVIO MEČKOM U IZLOG Dolijao glavni akter neuspele pljačke zlatare u Nemačkoj
Printscreen

Državljanin Srbije (44), navodni član pljačkaške bande „Pink Panter“, uhapšen je u Mađarskoj zbog sumnje da je 3. aprila učestvovao u pokušaju pljačke zlatare u Nemačkoj. Četvoročlana grupa lopova tada je otišla bez plena jer se Srbin džipom zakucao u izlog i - zaglavio se!

Printscreen

 

Kako prenose nemački mediji, terenac „mercedes“ vozio je upravo Srbin, koji je označen kao glavni akter pljačke u Ulici nacija u Kemnicu. Kamere za video-nadzor snimile su propalu akciju te večeri u 21 čas i od tada je trajala potraga za osumnjičenima, koje je bilo teško identifikovati jer su nosili fantomke i zaštitne maske. Kako se vidi na snimku, vozilo se zakucalo u staklo izloga ekskluzivne juvelirnice „Roleks Bohnlajn“ debljine 2,5 centimetra.

Printscreen

 

Trojica saučesnika srpskog državaljanina stajali su pored sa torbama i čekićima, pokazujući mu rukama da vrati vozilo nazad i pokuša ponovo. On je to učinio šest puta, ali se „mercedes“ na kraju zaglavio i ostao u izlogu. Kada su videli da staklo ne može u potpunosti da se polomi, pobegli su i ušli u crni „golf 8“, koji ih je čekao na ulici. Veruje se da su osumnjičeni tokom bekstva oštetili prednji deo tog automobila.  

Baksuz: Pljačka mu
propala i 2017. godine

Prema pisanju nemačkih medija, uhapšeni srpski državljanin već je osumnjičen za pokušaj pljačke zlatare u avgustu 2017. godine. Međutim, i ona je propala.

- Učestvovao je u provali koja se takođe desila u gradu Kemnicu, ali je i tada otišao praznih ruku - rekao je izvor lokalnih medija.

Policija je odmah pokrenula potragu, koja traje već četiri meseca. Zasad je uhapšen samo Srbin, čiji je DNK trag nađen u „mercedesu“.

Printscreen

 

Međutim, policija je ispred juvelirnice pronašla i DNK trag mladića (27) iz Bosne i Hercegovine za kojim je takođe raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju pljačke.

Printscreen

 

- Nastavlja se prikupljanje dokaza i informacija o preostaloj dvojici počinilaca. Nažalost, zasad ne postoji trag koji vodi do njih - izjavila je portparolka nemačke policije.

U Italiji profesionalni:
Pljačkali za 50 sekundi

Milorad Žugić (53), takođe član „Pink Pantera“ i navodni saradnik kavačkog klana, uhapšen je u Milanu zbog sumnje da je od 2019. opljačkao nekoliko zlatara u tom gradu. On je svaku akciju izvodio za svega - 50 sekundi.

Lisice su stavljene i njegovim saučesnicima Aleksandru Lazareviću (47) i Mirzi Ljumiću (41). Spektakularne krađe izveli su po modelu „Smash and grab“ (Razbij i zgrabi). Uhapšeni su kada su policajci u civilu slučajno videli Lazarevića i Ljumića na biciklima.

Šteta koju su „pink panteri“ počinili tokom pokušaja pljačke procenjuje se na oko 20.000 evra. Pretresom „mercedesa“ nađen je aparat za gašenje požara, koji je navodno ukraden pre pokušaja krađe. Trenutno se traga i za svedocima.

Printscreen

 

Portparol policije Andžej Ridžik zamolio je sve koji prepoznaju lopove sa video-snimka da se jave najbližoj policijskoj stanici.

Džip kupili za pljačku,
stavili mu lažne tablice

Kako navodi izvor nemačkih medija, „pink panteri“ su džip „mercedes“ navodno kupili 31. marta u Nojkelnu.

- U istom gradu su ukrali i drezdenske registarske tablice, koju su prikačili na vozilo pre nego što su krenuli u provalu. Pored toga, njihovi mobilni telefoni bili su aktivni 2. aprila ove godine, dan pre pljačke - navode mediji.

Komentari (0)

Loading