JANA ŽELI DA VIDI OCA Otkriveno i zašto Zorica ne može da poseti Zorana Marjanovića u zatvoru
Foto: Alo.rs

Jana Marjanović (11), devojčica čiji je otac Zoran Marjanović prošlog petka osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, a njene majke Jelene, i zatim pritvoren, želi da vidi oca. Za to vreme je punomoćnik postavljen po službenoj dužnosti da vodi računa o njenim interesima, advokatica Dragana Tasić – na moru.

Pokušavajući da otkrijemo šta se događa sa devojčicom koja je 2016. godina ostala bez majke, a onda narednih godina bez još nekoliko srodnika, i koja je sada odvojena od Zorana, s kojim je živela poslednjih godina i za kojeg je po prirodi stvari vezana, saznali smo da „ona hoće kod oca”.

Prema izvorima Objektiva, u svojevrsnu trku za starateljstvo, pored strica i tetke sa majčine strane, mogao bi da se uključi i Janin brat Uroš, Zoranov sin iz prvog braka.

POZIV ADVOKATICI TASIĆ

Kada smo pozvali broj mobilnog telefona advokatice Tasić, ona nam se nije javila. Ipak, u roku od nekoliko minuta javili su nam se iz njene kancelarije. Kada smo objasnili razlog našeg poziva, rečeno nam je da je „na moru” i da će joj, „mada sumnjaju da će hteti išta da kaže jer se radi o detetu”, preneti pitanja i dostaviti mejl koji smo dali kao kontakt. Odgovora, međutim, nije bilo.

UNELI TRI KESE, IZNELI JEDNU

Mala Jana juče nije bila među onima koji su posetili Zorana Marjanovića u Centralnom zatvoru u Beogradu. U utorak ujutru nešto posle 10 časova ispred kazamata u Bačvanskoj ulici pojavili su se Zoranov brat Miloš, sin iz prvog braka Uroš i snaja Milica. Miloš nije bio oduševljen prisustvom novinara, koji su zabeležili da je zajedno sa Urošem i suprugom u zatvor uneo tri velike kase.

Kako se saznaje, u njima je bila hrana, ali i čista garderoba. Kapiju prijavnice su prošli oko 10.30, a iz zatvora su izašli gotovo tri sata kasnije.

U međuvremenu, u posetu Marjanoviću došao je i advokat Stefan Jokić, jedan od njegovih branilaca. Po izlasku, niko od njih nije želeo da odgovara na novinarska pitanja, već su ćutke seli u kola i otišli. Zoranov sin Uroš je, kako se pretpostavlja, odneo kesu u kojoj je bila očeva prljava garderoba.

ZAŠTO ZORICE NEMA U POSETAMA

Ono što je svima upalo u oči bilo je da je izostala Zoranova partnerka Zorica Mitrović, koja je 22. jula, na dan izricanja presude, svojski potrudila da bude u prvom planu.

– Zorica nema pravo na posetu jer nije venčana sa Zoranom. Ukoliko hoće da ga obiđe, mora da donese overenu potvrdu od notara da živi sa Zoranom u vanbračnoj zajednici – kaže izvor Objektiva.

Marjanović ima pravo na posetu članova porodice tri puta mesečno. Ima pravo i na dva paketa mesečno, a porodica može da mu donosi ručak svaki dan ukoliko im to odobri zatvorska uprava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading