KAKO ZORAN MARJANOVIĆ PROVODI PRVE DANE U PRITVORU Jede, spava, a evo ima li posebnih zahteva
ATA Images

Nakon što je presuda izrečena, Zoran je, paradoksalno, sa partnerkom Zoricom Mitrović napustio Apelacioni sud i seo nakratko u obližnji kafić da bi se ubrzo uputili ka porodičnoj kući Marjanovića u Borči.

Tek nakon nekog vremena interventna jedinica sa oko desetak policajaca došla je u kuću uhapsila ga i odvela prvo u SUP "29. novembar", da bi nakon toga bio sproveden u Centralni zatvor.

Prema saznanjima Zoran Marjanović je odmah pri dovođenju u zatvor, jeo i legao da spava, bez dodatnih zahteva, a slično se ponašao i juče i danas tokom celog dana.

Trenutno je smešten u karantin sa još troje cimera, nakon čega će biti izmešten u pritvorski blok, gde će ćeliju deliti sa drugim pritvorenikom.

 On se smešta u preventivni karantin zbog kovida. U toj posebnoj pritvorskoj jedinici biće sa još tri pritvorenika koji su uhapšeni prethodnih dana. Nakon što istekne sedam dana on se prebacuje u pritvor sa drugima gde će biti do pravosnažnosti presude ili eventualnog ukidanja pritvora - kaže izvor.

ATA Images

 

Prema prvim informacijama, Marjanović je u prvih 72 sata bio miran, "normalan".

- Komunicira sa svima, nema nikakve zahteve. Kao i prošli put kada je bio u pritvoru ne pravi probleme, niti bilo kakav incident - objašnjava izvor.

On je u petak u SUP u 29. novembra najpre spoveden sa lisicama na rukama i sa jednom kesom sa ličnim stvarima, a potom je, više od pet sati kasnije, maricom prebačen u pritvor.

Marjanović je po hapšenju izgledao gore i zabrinutije nego na dan kada je prijavio nestanak supruge Jelene Marjanović.

Nezvanični izvori naveli su da je bio miran i da je sve vreme čutao. Po dolasku u pritvor jeo je i legao da spava.

Podsetimo, Marjanović će uložiti žalbu na presudu Apelacionom sudu, i ukoliko sud potvrdi presudu i odbije žalbe odbrane kao neosnovane ona će postati pravosnažna i u tom slučaju će osuđeni biti sproveden na izdržavanje kazne u neki od zavoda za izvršavanje kazne.

- U kaznu se uvek uračunava i vreme koje je osuđeni proveo u pritovru. U slučaju Marjanovića najmanje 10 meseci - objašnjava sagovornik iz pravosuđa i dodaje da ni tu ne mora da znači da je kraj.

Naime, ukoliko ova presuda bude potvrđena i od strane Apelacionog suda u Beogradu odbrani su na raspolaganju vanredni pravni lekovi - poput ulaganja žalbe Vrhovnom kasacionom sudu.

- Tada samo može da se unese žalba odnosno zahtev za zašititu zakonitosti ili zahtev za ponavljanje krivičnog postupka - pojašnjava sagovornik "Blica". 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading