SRBIN IZREŠETAN NA PARKINGU ZBOG DROGE Stravičan zločin posle sukoba narko-klanova u Španiji
Printscreen/Google maps

Srpski državljanin Branislav N. (44) je ubijen, dok je Bosanac (41) ranjen u pucnjavi koja se dogodila u sredu u 19 časova na parkingu brane Rules nedaleko od Granade!

Kako prenose španski mediji, prve informacije iz istrage ukazuju na to da je reč o obračunu narko-klanova.

SRBIN IZREŠETAN NA PARKINGU ZBOG DROGE Stravičan zločin posle sukoba narko-klanova u Španiji

Printscreen/Google maps

 

- Civilna garda pokušava da locira napadače, koji su posle zločina uspeli da pobegnu. Sve ukazuje na to da su se dve bande sastale kako bi razgovarale o poslovima s marihuanom. Dva scenarija su najverovatnija: prodaja ili krađa droge. Ipak, neće se isključiti mogućnost i da je oružanom obračunu prethodila svađa neke druge vrste. Napadači su posle ubistva pobegli u jednom ili više vozila - navodi portal ideal.es.

Kanabis među breskvama

Dvojica Srba i Slovak uhapšeni su 8. aprila ove godine takođe u Granadi zbog sumnje da su kao članovi narko-klana prodavali drogu. Tada je zaplenjeno 88,7 kilograma marihuane, koja je bila sakrivena u kamionu sa breskvama! Policija je utvrdila da su Srbi odgovorni za skladište u kojem je droga bila smeštena, dok je Slovak bio vlasnik kamiona kojim su obavljali transport.

 

Lekari su mogli samo da konstatuju smrt srpskog državljanina, dok je Bosanac trenutno na intenzivnoj nezi i nije životno ugrožen.

- Telo ubijenog Srbina trenutno je na Institutu za sudsku medicinu (IML) u Granadi i čeka se obdukcija. Lekari su na mestu zločina pokušali da ga ožive, ali bez uspeha. Preminuo je čim je izrešetan hicima iz vatrenog oružja. Državljanin BiH ima ranu od metka na stomaku i prebačen je na odeljenje za neurotraumatologiju. Lekari su uspeli da stabilizuju njegovo stanje, koje se intenzivno prati. Posle pucnjave on je sa parkinga brane prebačen u bolnicu helikopterom - pišu španski mediji.

Srpkinja kuma
droge u Španiji

Srpkinja J. A. (30) takođe je uhapšena u Španiji 28. februara 2019. zbog sumnje da je bila organizator kriminalne grupe za šverc marihuane. S njom je, kako je ranije saopšteno, uhapšeno još 13 Srba koji su radili na njenim plantažama. Tom prilikom otkriveno je 3.000 biljaka marihuane, kao i oko 200 kilograma te droge, koja je bila spremna za prodaju.

Kako je saopšteno, Civilna garda je pokrenula istragu i potragu za napadačima.

SRBIN IZREŠETAN NA PARKINGU ZBOG DROGE Stravičan zločin posle sukoba narko-klanova u Španiji

Printscreen/Google maps

 

- Istražiteljima neće biti lako da identifikuju napadače, budući da ne mogu da se oslone na svedoke. Jedini svedok zasad im je ranjeni Bosanac, na koga trenutno ne mogu da računaju jer je pod sedativima i intubiran na intenzivnoj nezi. Zasad ne postoje osumnjičeni za zločin - rekao je izvor španskih medija.

Gajili marihuanu u
svingerskom klubu

Sudeći prema akcijama policije u Granadi, državljani Srbije često su u centru događaja koji su povezani s prodajom droge. U martu 2021. troje Srba uhapšeno je u Granadi zbog sumnje da su gajili marihuanu u svingerskom klubu! Policija je utvrdila da su narkotike kamionima transportovali u Poljsku, Nemačku i Francusku. Tada je zaplenjeno 129 kilograma marihuane, oko 130.000 evra, više vozila, mašina za brojanje para...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading