KOLJAČ UHVAĆEN DOK JE VRŠIO NUŽDU Rasvetljen dvostruki zločin u kući u Zmajevu kod Vrbasa
Foto: Alo!

Marko P. (29), koji je osumnjičen da je 5. jula sekirom preklao dedu Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru od ujaka Zoru Dakić (83) u njihovoj kući u selu Zmajevo kod Vrbasa, uhapšen je u utorak uveče u šumi u Vršačkom bregu, i to dok je vršio nuždu!

Kako saznajemo, policajci su sasvim slučajno naišli na džip koji je bio parkiran u šumi. U tom trenutku nisu ni slutili da je za tim vozilom raspisana potraga i da se sumnja da je vozač dvostruki ubica.

KOLJAČ UHVAĆEN DOK JE VRŠIO NUŽDU Rasvetljen dvostruki zločin u kući u Zmajevu kod Vrbasa

Facebook

 

- Policajci su zaustavili patrolna kola i izašli da provere da li je neko u džipu. Kada su videli da je prazan, zvali su kolege da provere u sistemu registarske tablice. Tada im je saopšteno da je izdata naredba da se hitno pozove stanica u Zmajevu ako bilo koji službenik naiđe na to vozilo - navodi naš izvor.

Sekund kasnije, iz šume je izašao muškarac koji policajcima isprva nije bio poznat.

- Navodno, on je ušao u šumu da obavi nuždu, a potom je mirno izašao i prišao automobilu. Policajci su ga pitali ko je i gde živi, ali je samo rekao da je iz Vršca i da živi u centru tog grada. Međutim, službenici su bili uporni i tražili su mu dokumenta. On je najpre odbio da ih preda, rekavši da ih nema kod sebe, ali je ubrzo priznao da se zove Marko i da živi u Zmajevu - objašnjava naš sagovornik.

Dedinim parama otplatio dugove

Uhapšeni Marko P., prema rečima meštana Zmajeva, radio je izvesno vreme kao konobar u Beogradu, nakon čega je počeo da čisti peći. 

- Čuli smo da se dosta zadužio i da je potrošio pare koje je ukrao dedi. Možda ga je zato i pokrao. Čak se i njegova porodica distancirala od njega - pričaju meštani sela.

Izvor Alo! navodi da on nije pružao otpor tokom hapšenja.

- Nije čak ni pričao mnogo. Videlo se da je u šoku. Sve vreme posle zločina živeo je u džipu, a kuda se kretao, biće predmet istrage - dodaje izvor.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i protiv njega je podneta krivična prijava. Biće saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Podsetimo, monstruozni zločin koji je potresao Srbiju otkriven je kada je ćerka pokojnog Dragana Manojlovića prijavila policiji da joj se otac danima ne javlja.

KOLJAČ UHVAĆEN DOK JE VRŠIO NUŽDU Rasvetljen dvostruki zločin u kući u Zmajevu kod Vrbasa

Foto: privatna arhiva

 

Policija je došla u kuću u Ulici Radoja Domanovića i najpre zatekla polomljeno staklo pred vratima, a potom i dva tela sa povredama, oblivena krvlju. Sudeći po ranama, pretpostavlja se da su brat i sestra ubijeni sekirom.

Sve sumnje odmah su pale na Draganovog unuka Marka jer je, prema rečima porodice, on i ranije uzrokovao probleme. Navodno, pokojniku je pre nekoliko meseci nestalo iz kuće 20.000 evra i on je verovao da mu ih je ukrao Marko. Tada se sukobio s unukom i protiv njega podneo krivičnu prijavu. Sumnja se da je motiv ubistva Dragana upravo to što je vršio pritisak na unuka zbog krađe, dok se pretpostavlja da je njegova sestra Zora kolateralna šteta jer se našla „u pogrešno vreme na pogrešnom mestu“. Ona je, inače, doputovala iz Hrvatske kako bi nastavila život s bratom i brinula se o njegovom zdravlju.

Otac: Ne verujem da je moj sin ubica!

Miodrag P., otac uhapšenog Marka, posle zločina je izjavio da ne može da poveruje u delo svog sina.

- Nije on takav! Ne mogu da verujem da je to uradio! Živi s devojkom u drugoj kući. Nisam ga video i ne javlja mi se. Njegova devojka je i dalje u toj kući, ali od njega nema ni traga - rekao je novinarima Miodrag kada su otkrivena tela brata i sestre.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading