VELJIN NASMEJANI KOLJAČ PRIZNAO PET UBISTAVA! Srđan Lalić (36) prihvatio krivicu za monstruozne zločine u kući strave u Ritopeku
Foto: Alo/MUP

Priznao sve! Srđan Lalić (36), jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka kojem se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu i koji je u javnosti poznat kao nasmejani koljač, priznao je krivicu! Lalić je priznao umešanost u monstruozna ubistva u kući smrti u Ritopeku, a navodno je dobio i status svedoka saradnika!

U Specijalnom sudu u Beogradu juče su se izjašnjavali o krivici pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

VELJIN NASMEJANI KOLJAČ PRIZNAO PET UBISTAVA! Srđan Lalić (36) prihvatio krivicu za monstruozne zločine u kući strave u Ritopeku

Foto: Alo/MUP

Srđan Lalić

Među njima je i Srđan Lalić, koji je ranije šokirao javnost kada su isplivale fotografije mučenja i zverskog ubistva protivnika Belivukovog klana. Zajedno sa Veljkom Belivukom pozirao je nasmejan, držeći glavu jedne od žrtava u kući smrti u Ritopeku. Lalić je juče izašao za govornicu Specijalnog suda i priznao krivicu.

- Rekao je da se oseća krivim za krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da će na suđenju izneti detalje. Optužen je da je počinio krivična dela udruživanje, pet teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja. Zbog svega toga očigledno je da se Lalić prethodno nagodio sa tužilaštvom kako bi dobio status svedoka saradnika u zamenu za manju kaznu - navodi izvor.

Lalić: Nisam zaposlen, ali zarađujem!

Lalić je, inače, posle hapšenja prilikom saslušanja tvrdio da je nezaposlen, ali da je završio IT fakultet.

- Rekao je da nema posao, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje 1.300 evra! Ranije nije bio osuđivan - kazao je Lalić.

Da postoji mogućnost da je Lalić dobio status svedoka saradnika, podgrejao je i njegov postupak nakon izjašnjavanja za govornicom. On se odatle uputio ka svedocima saradnicima i seo među njih. Taj postupak je šokirao i njegovu advokaticu, koja navodno nije znala šta će uraditi.

VELJIN NASMEJANI KOLJAČ PRIZNAO PET UBISTAVA! Srđan Lalić (36) prihvatio krivicu za monstruozne zločine u kući strave u Ritopeku

Foto: Alo.rs

Kuća u Ritopeku foto: Nenad Vujanović

Kako smo pisali, Lalić je i ranije na saslušanju priznavao krivična dela koja mu se stavljaju na teret, a sve kako bi dobio manju kaznu. Posle hapšenja u februaru prošle godine, najpre je odbijao da odgovara na pitanja, ali kada su pristigli prvi dokazi koji su dobavljeni uz pomoć Skaj aplikacije, u kojima se vidi komunikacija pripadnika ozloglašenog klana, odlučio je ipak da ispriča sve.

Skandal: Belivukovi advokati se posvađali u sudnici

Pripremno ročište obeležio je i skandal kada su se posvađala dvojica Belivukovih advokata oko toga ko će prvi govoriti! Kako bi smirio strasti u sudnici, sudija je tada odredio pauzu.

Podsetimo, nakon hapšenja advokata Dejana Lazarevića, osumnjičenog da je bio deo klana Darka Šarića, Veljko Belivuk je angažovao advokata Nikolu Ristovića. Međutim, prekjuče je tokom pripremnog ročišta angažovao i advokate Marka Miljkovića, bračni par Vladu Petrovića i Gordanu Božilović Petrović.

- Na poslednjem ročištu Petrović je ustao i rekao da će on prvi govoriti. Tada je ustao Ristović i rekao da će on prvi. Počeli su da se svađaju i viču. Miljana Perendija u šali je dobacila Gordani Božilović da „večeras smiri muža“. Sudija je nakon toga odredio pauzu da bi se advokati dogovorili o izlaganju - kaže izvor Alo!.

 

- Tada je pokušao da sve svali na Velju Nevolju i Marka Miljkovića. Tvrdio je da je zapravo sve radio po njihovom nalogu, da ih se plašio i da nije smeo da im se suprotstavlja - navodio je izvor.

VELJIN NASMEJANI KOLJAČ PRIZNAO PET UBISTAVA! Srđan Lalić (36) prihvatio krivicu za monstruozne zločine u kući strave u Ritopeku

Foto: Alo.rs

Specijalni sud u Beogradu

Juče su se i Veljko Belivuk i Marko Miljković Mesar, pored ostalih pripadnika klana, takođe izjašnjavali o krivici. Obojica su negirali da su krivi, a zatim su seli među ostale optužene.

Podsetimo, prema prvoj optužnici, Belivukov klan se tereti za pet monstruoznih ubistava, a na listi njihovih žrtava našli su se Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Goran Veličković Goksi, kao i Lazar Vukićević i Aleksandar Gligorijević Puki. Prema drugoj optužnici ovaj klan se sumnjiči i za likvidacije Nikole Mitića (33) i Gorana Mihajlovića (21). Sumnja se da je spisak njihovih žrtava i mnogo veći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading