MEŠTANI SELA VELIKO TRNJANE U STRAHU Sumnjaju da je "neko treći" počinio stravičan zločin u njihovom mestu
Printscreen

Prema saznanjima iz istrage, Ivan je ubijen hladnim oružjem i to pre dosta vremena, što se poklapa sa činjenicom da ga niko nije video ni čuo tri godine. Svi dokazi ukazuju da ga je svirepo ubila supruga Biljana, najverovatnije na spavanju, a potom je njegovo telo raskomadala i u delovima prenela do štale i zabetonirala u buretu. Klupko ovog zločina počelo je da se odmotava 26. juna, kada je pronađeno Biljanino telo, koja je ruku na sebe digla na istom mestu gde je pokopala supruga, za kog je govorila da je u Rusiji na privremenom radu.

- Više javno tužilaštvo u Leskovcu u saradnji sa policijom, vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obaveštenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta počinioca ovog krivičnog dela, s obzirom na to da postoji sumnja da je reč o teškom ubistvu - navodi se u izjavi višeg javnog tužioca Ljiljane Zlatanović Janković.

- Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta osobe čije je beživotno telo pronađeno 28. juna u selu Veliko Trnjane, doneta je naredba o obdukciji, koju je obavio Zavod za sudsku medicinu u Nišu, ali tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o toj, kao ni o obdukciji povodom smrti sada pokojne Biljane Stojanović, na čijem telu nije bilo tragova nasilja.

MEŠTANI SELA VELIKO TRNJANE U STRAHU Sumnjaju da je

Printscreen

 

Iako istraga o ovom slučaju uveliko traje, meštani Velikog Trnjana kažu da su i dalje uznemireni, jer im je teško da se pomire sa činjenicom da se takav zločin desio u njihovom kraju. Svirepost prilikom likvidacije, a posebno višegodišnje skrivanja tela i tragova, ostavlja bez reči porodicu Stojanović, ali i njihove komšije i prijatelje. U nedostatku zvaničnih informacija, javnost danima spekuliše da li je Biljana bila u stanju da sama počini takav zločin, odnosno da je možda i ona bila žrtva "nekog trećeg".

Priča se čak i da je neko, tri dana pre nego što se ona otrovala, pokušao da otme Biljanu, odnosno da je nasilno ugurana u auto, ali da je ona nekako uspela da umakne.

- Ljudima je lakše da poveruju da su supružnici ubijeni, nego da prihvate da je neko iz njihove blizine u stanju da tako nešto uradi. To je normalna psihoza mase u ovakvim slučajevima kada je sve još obavijeno velom misterije - kaže izvor iz istrage, koji navodi da se malo sporije dolazi do materijalnih dokaza, jer se sve hemijske i biološke analize obavljaju u Nišu i Beogradu.

Naš sagovornik ističe da se još obavljaju informativni razgovori sa građanima i eventualnim svedocima, ali da treće osobe, odnosno osumnjičenog, zasad nema, jer bi do sada sigurno neko bio priveden.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading