UMALO TRAGEDIJA U BEOGRADU Bacio se s mosta zbog loših ocena u školi?!
Foto: Alo.rs

Drama na Savi! Tinejdžer D. P. (16) iz Beograda skočio je s Brankovog mosta u reku, a samo pukom srećom je preživeo skok sa velike visine! Dečak je navodno odlučio da izvrši samoubistvo zbog loših ocena u školi!

Kako saznajemo, stravičan incident dogodio se juče oko 8. 20 sati, kada je policija primila poziv da je nepoznata osoba skočila s Brankovog mosta. Ubrzo se shvatilo da je reč o maloletnom dečaku.

UMALO TRAGEDIJA U BEOGRADU Bacio se s mosta zbog loših ocena u školi?!

Foto: Alo.rs

Vađenje dečaka foto: Printscreen/Pink

- Tinejdžer je imao puno sreće jer su pripadnici rečne policije brzo reagovali i došli do dečaka koji je plutao. Bio je svestan, ali u šoku. Nije bio komunikativan, samo je zbunjeno sedeo. Srećom, zdravstveno je dobro i nije povređen. Ekipa Hitne pomoći zbrinula je nesrećnog dečaka - navodi izvor blizak istrazi.

UMALO TRAGEDIJA U BEOGRADU Bacio se s mosta zbog loših ocena u školi?!

Foto: Alo.rs

Brankov most

Kako nezvanično saznajemo, dečak se na samoubistvo odlučio iz zastrašujućeg razloga.

- Popustio je u školi i imao je loše ocene. Kraj je godine, a verovatno su mu zaključene loše ocene, što je tragično doživeo. Srećom, sprečen je u tome - tvrdi naš sagovornik.

Potražite pomoć!

Broj SOS telefona za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu je 011/7777-000 i radi 24 sata. Reč je o liniji na kojoj se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva, lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza lazarević“. Takođe, oni kojima je potrebna pomoć mogu svakog dana da pozovu i volontere Centra „Srce“ od 17 do 23 sata na broj telefona 0800-300-303 ili se mogu obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org

Psiholog Snežana Repac ispričala je za Alo! da mladi u tim godinama uglavnom na taj način šalju poruku porodici ili okolini ili zbog osećaja krivice jer nisu ispunili očekivanja.

- To je možda sada poruka koju on šalje svojoj okolini, svojoj porodici ili školi, a ona, naravno, ne tiče se uzroka. Poruka koju šalje treba da ukaže na nešto drugo što stoji iza toga, a to je da su oni možda na njega gledali na neki drugi način, da su možda očekivali nešto što on nije mogao da ispuni, da se niko nije praktično zabrinuo za njegovo emocionalno stanje koje je bilo narušeno. Verovatno je bio uznemiren i zabrinut, a da to niko nije prepoznao. Niste prepoznali šta mi se dešava, neka to bude zbog loših ocena! To je kao neki prozaičan izgovor. To znači da njegovo stanje nije niko prepoznao, da mu nije pružio ono što mu je trebalo, a da on to nije ni umeo da iskomunicira, što je najstrašnije jer je verovatno bio zatvoren - kazala je Repac, istakavši da u ovakvim slučajevima često krivica igra važnu ulogu:

UMALO TRAGEDIJA U BEOGRADU Bacio se s mosta zbog loših ocena u školi?!

Foto: Alo.rs

Psiholog Snežana Repac

- Često dominira taj osećaj krivice! E sada, zbog čega može dete od 16 godina da se oseća krivo? Zbog toga što ne daje neke rezultate, ne može da podnese razočaranje u njega ili se on razočarao u sebe, a to je u principu vezano za osećaj krivice, što ne može više podneti, zato što je pomešan s teškim osećanjima koja ga verovatno deteriorišu i ne daju mu da spava! Glavno osećanje je krivica, zato što misli da nije dovoljno vredan i kao takav nije vredan života. Odakle to potiče, da li od porodice ili ima više segmenata koji su se tako nekako uvezali? - kazala je naša sagovornica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Бла Бла

02.07.2022 07:17

Оцене нису део знања нити део живота.Оценама нећеш копати,оценама се нећеш бавити неким спортом,оценама нећеш оперисати.... Родитељи немојте деци да сваљујете строгоћу већ им будите најбољи пријатељи!

Zabrinuta

02.07.2022 13:48

@Бла Бла - Zar jos postoji dokazivati se drugima i hvaliti da vam je dete odlican djak. Urazumite se, ako ste vredni mozete bolje u zivotu proci, zaraditi i imati od mnogih koji su i dva fakulteta zavrsili. Ima hleba i bez fakulteta, verujte....

Joka

03.07.2022 02:12

Neki roditelji pate da im dete bude prvi i naj u svemu,moj ne treba ni najbolji al ne treba ni najgori znam da moze za vecu ocenu al ako on smatra da mu je i 3 dobra nek mu bude sto veci pritisak na decu gube motivaciju za ucenjem