MALOLETNICI I DALJE DOLAZE BEZ RODITELJSKOG NADZORA Godinu dana od tragedije u Plavoj banji (FOTO)
Foto: Alo!/M. O.

Devetogodišnja Valentina S. utopila se pre godinu dana, 30. juna, na divljem kupalištu Plava banja u Kikindi i nažalost, nije jedino dete koje je tu stradalo. I danas, na ovom nekadašnjem glinokopu fabrike „Toza Marković“, dolaze maloletnici bez nadzora roditelja i staratelja.   

Devojčica Valentina S. utopila se oko 12.30 časova prošle godine, u plićaku, naočigled starije sestre koja je pokušavala da je spase i brata blizanca, dok su se malo dalje od mesta nesreće kupali stariji plivači. Na kupalište je tada došla sa majkom, sestrom i bratom blizancem. Tragedija u kojoj  je stradala učenica OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Kikinde ostavila je gorak ukus kod onih koji su i danas, posle godinu dana od nesreće, na istom mestu. Među njima je i učiteljica Branka Vujadinov. 

- Sećam se tragedije, samo što smo tada kročili na  kupalište, ugledali smo dvoje policijskih kola i vozilo pogrebnika. Deca ne smeju ovde da se ostavljaju sama. Ljudi bi trebalo malo više da gledaju šta se dešava oko njih, jer tako mogu da uoče ukoliko se neko davi i spreče tragediju - rekla je ova učiteljica za „Alo!“ 

Valentinina majka Jelena Sabo posle nesreće je tada ispričala da je na trenutak napustila decu i rekla kako se tragedija dogodila. 

 

- Došli smo oko podne da se kupamo i u jednom momentu me je jedan od kupača zamolio da odem da kupim kafu. Valentina, njen brat bizanac i starija ćerka nisu hteli da idu sa mnom.  Bila je na kupalištu i jedna komšinica koju sam zamolila da je pričuva dok se ne vratim.  Međutim, kad sam se vratila, ugledala sam policijska kola i policajce. Pomislila sam u prvi mah da se nešto desilo, ali da nema veze sa mnom.  Nisam ni posumnjala da se moj mali anđeo utopio.priča majka Jelena plačnim glasom.  Policija ju je tražila zajedno sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom, ali tada Valentina već nije davala znake života-rekla je tada devojčicina majka.  

-Starija ćerka Kristina je plivač pokušala da je spase, ali nije uspela, Valentinu je već povukla voda. Vikala je: „Upomoć, upomoć“! Jedan čovek je pokušao da je spase, ali je već bilo kasno-dodala je majka. 

Još dvoje se utopilo 

Pre sedam godina na ovom nekadašnjem glinokopu fabrike „Toza Marković“, udavio se dečak koji je imao epileptični napad i niko od kupača ništa nije posumnjao, mislili su da se dete igra.

Prethodno, pre desetak godina, na istom mestu utopio se dečak koji je bio u hraniteljskoj porodici.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading