ŠEFOVI ŠKALJARACA PALI U ŠPANIJI! Na Kanarskim Ostrvima razbijen jedan od najvećih svetskih narko-kartela
Španski mediji

Policija u Španiji razbila je na Kanarskim Ostrvima jednu od najvećih svetskih narko-grupa za koju navodno radi škaljarski klan iz Crne Gore! Tom prilikom uhapšeno je osam kriminalaca, među kojima su i vrhovni šefovi!

Kako navode španski mediji, pripadnici Civilne garde su saopštili da su svi uhapšeni španske nacionalnosti, ali da su rukovodili mrežom šverca kokaina u saradnji sa mafijom iz Crne Gore, Italije, Brazila i Kolumbije. 

Španski mediji

 

Pretresom kuća koje su osumnjičeni koristili zaplenjeno je 26 kilograma kokaina, 150.000 evra u kešu, osam vozila sa hidrauličkim odeljcima, jedrilica, čamac na naduvavanje, pet šifrovanih mobilnih telefona sa aplikacijom „Skaj“, elektronski sigurnosni uređaj, kao i alati i dokumentacija u vezi s kriminalnim radnjama.

- Akciju su uspešno izveli agenti tima za organizovani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (UDICO) Nacionalne policije - navodi izvor španskih medija.

I Vukotić umešan
u šverc iz Španije?

Jovan Vukotić, navodno vođa „škaljaraca“, pobegao je iz Crne Gore neposredno nakon što se saznalo da je pripremao ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su označeni kao članovi kavačkog klana i bliski saradnici Radoja Zvicera. Vukotić je napustio rodnu zemlju iako je bio na merama, zbog čega se sumnja da je imao pomoć nekoga iz policije. Mediji su ranije pisali da je otišao upravo u Španiju, odakle je nastavio da vodi narko-biznis.

Foto: Alo.rs

 

Kako je dalje saopšteno, zadatak uhapšenih bio je da uspostave mrežu za šverc kokaina na Kanarskim Ostrvima.

- Upravo su zbog toga koristili vozila sa hidrauličkim odeljcima koja su bila posebno opremljena sistemom za otvaranje kome se moglo pristupiti samo ako je poznata i izvedena kombinacija prekidača i uređaja samih vozila. Jedrilice su pripremali za prijem kokaina sa matičnih brodova na otvorenom moru - objašnjava sagovornik lokalnih medija.

Španski mediji

 

Međutim, istražitelji su uspeli da uđu u trag narko-kartelu i da otkriju na koji način švercuju drogu.

- Koristili su takozvane ekonomske mazge, odnosno ljude koji s ostrva na ostrvo prevoze velike sume novca od droge - kaže izvor.

Istragom je utvrđeno da su se dvojica vrhovnih šefova preselila na Tenerife kako bi obavila ilegalnu transakciju u vezi sa trgovinom narkotika. To otkriće omogućilo je da se dođe do zaplene od 10 kilograma kokaina i hapšenje šefova.

Španski mediji

 

Uz odgovarajuće sudsko ovlašćenje obavljena su i dva pretresa na ostrvu Gran Kanarija, gde su se navodno nalazili vođa kartela i njegov poručnik. Tom prilikom zaplenjeno je 16 kilograma kokaina.

- Tada je uhapšeno petoro kriminalaca, od kojih su trojica bila zadužena za transport i premeštanje novca od prodaje droge - navodi izvor španskih medija. 

Šta je zaplenjeno u akciji

- 26 kilograma kokaina
- 150.000 evra u kešu
- Osam vozila sa hidrauličkim odeljcima
- Jedrilica
- Čamac na naduvavanje
- Pet šifrovanih mobilnih telefona s aplikacijom Skaj
- Elektronski sigurnosni uređaj
- Alati i dokumentacija u vezi s kriminalnim radnjama 

Komentari (0)

Loading