URINIRAO PA POLICIJU ESKIVIRAO Pripadnik škaljarskog klana izveo "filmsko" bekstvo od organa pravde
Uprava policija Crna Gora

Stefan Janković (27) iz Bara, navodni član škaljarskog klana koji je osumnjičen da je spremao osvetu „kavčanima“, uspeo je da pobegne policiji koja je saznala za organizaciju zločina, i to kroz prozor u kupatilu! 

Kako navodi Pobjeda, Janković je uspeo da umakne inspektorima dok su mu pretresali stan.

- Oni su mu stavili lisice i otpočeli pretres. Međutim, Janković je najednom zatražio da ga puste u toalet. Čudno, ali oni su mu odobrili. Pritom, pustili su ga samog, bez ikakvog obezbeđenja. Policajci su potom čuli buku i ušli u kupatilo. Tada su videli da je prozor otvoren i Jankovića kako beži. Budući da napolju nije bilo policajaca, „škaljarac“ je bez problema pobegao dok su mu na rukama bile lisice. Inspektori se nisu ni usudili da krenu za njim - kaže izvor ovog portala. 

Kako se dalje navodi, policajci su bili u obavezi da obezbede objekat i spolja, posebno jer se radi o osobi koja je evidentirana kao član organizovane kriminalne grupe.

- Napravili su više propusta. Osim što je trebalo da postave pojačanje ispred Jankovićevog stana, nije trebalo da ga puste samog u toalet ili na bilo koje drugo mesto, naročito zbog toga što je postojala šansa da će da pobegne - navodi izvor crnogorskih medija.

Vođa Barana četiri puta izbegao smrt

Jovo Đurović, koji je označen kao vođa barske grupe čiji je član odbegli Stefan Janković, više puta je izbegao smrt. On je 2017. izbegao metak iz snajperske puške dok je sedeo na terasi. Jednom su mu postavili bombu pod automobil, ali ona je spala, a drugi put na grob njegovog brata. Četvrti put su pokušali da ga ubiju u Amsterdamu 2019. godine, ali je i tada preživeo. Međutim, njegov prijatelj, Nišlija Goran Savić, nije imao sreće.

Podsetimo, zbog sumnje da su spremali osvetu kavačkom klanu, uhapšen su Martin Janković, brat odbeglog Stefana, i njihov sugrađanin Marko Peruničić.

Akcija hapšenja realizovana je nakon što su prikupljeni dokazi protiv osumnjičenih pripadnika barske grupe koja se ujedinila sa „škaljarcima“. Mediji u Crnoj Gori izvestili su da se sumnja da su osumnjičene odali transkripti razgovora sa aplikacije Skaj. Međutim, postoji verzija u kojoj se navodi da je informaciju o organizaciji zločina nadležnima dostavio neko od članova te kriminalne grupe.

Prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je ova grupa spremala najmanje pet ubistava članova suparničke bande. Pre samo nekoliko dana u Budvi je ubijen vođa „škaljaraca“ Milić Minja Šaković, a u Beogradu je uhapšen Nemanja Miljković zbog navodnog pripremanja likvidacije Miloša Nilovića zvanog Runjo, takođe člana škaljarskog klana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading