DISTRIBUTER Šolakov sestrić valjao drogu uličnim dilerima
Privatna Arhiva alo

Jovan Radosavljević (28), sestrić medijskog tajkuna i srpskog milijardera Dragana Šolaka, koji je uhapšen u sredu u policijskoj akciji na Banovom brdu u Beogradu, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem.

DISTRIBUTER Šolakov sestrić valjao drogu uličnim dilerima

Privatna Arhiva alo

alo-promo

 

Prilikom hapšenja, od Radivojevića je zaplenjeno više od pet kilograma različitih vrsta narkotika, a pokušavajući da pobegne povredio je jednog policajca!

DISTRIBUTER Šolakov sestrić valjao drogu uličnim dilerima

Privatna Arhiva alo

alo-promo

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da se ovom dileru odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, a sudija je predlog usvojio.

Radosavljević se tereti za neovlašćenu proizvodnju i stavlјanje u promet droge i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Policija je pretresom stana i prostorija koje koristi pronašla oko 4,04 kilograma marihuane i oko 1,05 kilograma droge ketamin.

Družio se s Lainovićem

Prema saznanjima Alo!, Radosavljević je bio dobar prijatelj sa Ljubomirom Lainovićem, sinom pokojnog Branislava Lainovića Dugog. Prema nezvaničnim saznanjima, Lainović je za Veljka Belivuka učestvovao u brojnim likvidacijama, pa i u Atini kada su likvidirane vođe „škaljaraca“ Igor Dedović i Stevan Stamatović. Sumnja se da ga je upravo Belivuk ubio kao nezgodnog svedoka. Poslednji put je lociran u Španiji i od tada se vodi kao nestao.

Kako saznajemo, ova akcija policije je dugo planirana i pažljivo izvedena, jer je postojala informacija da se Radosavljević bavi prodajom narkotika, i to na veliko.

DISTRIBUTER Šolakov sestrić valjao drogu uličnim dilerima

Privatna Arhiva alo

shuterstock

- Postojala je informacija da osumnjičeni snabdeva nižerangirane dilere, koji zatim drogu rasturaju na ulici. Po nalogu tužilaštva je pokrenuta akcija, pa je započeto s prismotrom i drugim policijskim merama. Kada su inspektori dobili informaciju da mu je stigao „paket“, policija mu je zakucala na vrata. On je kroz terasu izbacio torbu sa drogom, a zatim i sam iskočio. Međutim, dočekali su ga inspektori. Njih je napao pokušavajući da se otrgne i pobegne, ali u tome nije uspeo - rekao je izvor.

Droga za stoku

Ketamin koji je pronađen kod Radosavljevića je anestetik koji koriste veterinari za raznu stoku, ali zbog halucinogenih efekata smatra se i „drogom za žurke“. Posebno je opasan zbog mogućih posledica - psihičkih poremećaja i zavisnosti, a veoma je toksičan za bubrege i jetru i može da bude smrtonosan. Reč je drogi koja se najčešće koristi po noćnim klubovima i na žurkama, pošto je jeftinija od kokaina.

DISTRIBUTER Šolakov sestrić valjao drogu uličnim dilerima

Privatna Arhiva alo

shiterstock

Prema njegovim navodima, Radosavljević je i ranije dovođen u vezu s narkoticima, ali i s ilegalnim oružjem.

Jovan Radosavljević je sin Šolakove rođene sestre. On ima i mlađeg brata, ali i brata blizanca koji živi i radi u inostranstvu. Zanimljivo je to što je Radosavljević proputovao pola sveta i ni u čemu nije oskudevao jer dolazi iz bogate porodice, ali se, ipak, iz njemu znanih razloga, kako se sumnja, bavio prodajom narkotika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading