ALARMANTNO Dileri u Zemunu angažovali decu za svoje prljave poslove
Alo

 

 

Da dileri ne prezaju ni od čega, govori i privođenje 13-godišnjeg dečaka i njegovog dve godine starijeg brata koji su uhvaćeni juče ujutro u Zemunu s kesama punim marihuane!

Kako saznajemo, policija je operativnim radom došla do saznanja da dileri imaju štek s drogom u rupi na zidu jedne stambene zgrade. Rešili su da postave zasedu i vide ko će doći po drogu. Međutim, ubrzo su se na „mestu zločina“ pojavila deca!

ALARMANTNO Dileri u Zemunu angažovali decu za svoje prljave poslove

Alo

Privatna arhiva

 

Od sitnog dilera do ubice

Tipičan primer uništenih života mladih ljudi koji su upali u svet kriminala su i dvojica mladića iz Kraljeva, nedavno uhapšena zbog ubistva. Jedan od njih je Stefan M., koji se tereti za ubistvo u kafiću „Ritual“ u Novom Beogradu.

- Oni su imali identične priče. Malo su dilovali za starije, pa su napravili dugove za drogu, a onda su ih krupnije zverke angažovale. Anulirali su im dug i dali im po par hiljada evra i narkotike, a potom poslali da za njih ubiju ljude. O tome treba da razmišljaju i deca i roditelji, pogotovo kada primete da u kuću donose skupu garderobu, nakit i novac... - rekao je izvor.

-Po dobijenim informacijama da se na tom lokalitetu u Zemunu nalazi štek dilera, policija je pretražila teren i pronašla dve kese marihuane. Tada je odlučeno da se sačeka diler koji će preuzeti robu, pa tek onda da se reaguje. Par sati kasnije tom šteku je prišao dečak s rancem u kom su bile knjige i počeo je da trkeljiše po toj rupi. Ubrzo mu se približio malo stariji dečak i tada su policajci reagovali. Ispostavilo se da su deca rođena braća, a stariji je po nekom unapred naučenom scenariju svu krivicu preuzeo na sebe - rekao je izvor, i dodao:

ALARMANTNO Dileri u Zemunu angažovali decu za svoje prljave poslove

Alo

Privatna arhiva

 

- Stariji dečak je priznao da je droga njegova. Tvrdio je da njegov brat nije znao šta se u šteku nalazi, i da ga je poslao da mu donese jednu kesu. Roditelji dečaka su obavešteni, kao i Centar za socijalni rad, a marihuana je poslata na veštačenje - rekao je izvor.

ALARMANTNO Dileri u Zemunu angažovali decu za svoje prljave poslove

Alo

Privatna arhiva

 

Dilovao u igraonici!

Sličan slučaj zabeležen je u martu ove godine kada je policija u jednoj igraonici na Voždovcu privela tinejdžera (13) koji je dilovao drogu i kod njega pronašla 37 paketića marihuane, jedan džoint i 10.000 dinara. On je lociran nakon što su policajci zaustavili BMW i kod vozača (26) koji je izašao iz igraonice pronašli paketić marihuane.

 

Prema njegovim navodima, policija sumnja ko je decu angažovao, ali ima problem jer stariji dečak ne želi da sarađuje. On dodaje i da ovo nije prvi put da dileri zloupotrebljavaju decu za dilovanje droge.

ALARMANTNO Dileri u Zemunu angažovali decu za svoje prljave poslove

Alo

 

 

 

- Decu koriste jer na prvi pogled nisu sumnjiva, a znaju i da su maloletnici u posebnom statusu kada je reč o krivičnim delima. Koriste ih da prenesu drogu od jedne do druge tačke ili da je diluju za njih. Njihova pravila su jasna, angažuju dete, zaduže ga robom, daju mu procenat i navodnu zaštitu, te ono na mala vrata ulazi u svet kriminala. Deca, nažalost, ne shvataju da unesrećuju i sebe i vršnjake kojima diluju drogu, a da korist ima samo diler koji ih zloupotrebljava - navodi naš sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading