KAPETANA TERALI DA GLEDA LEŠEVE ŠKALJARACA! Belivuku i Miljkoviću uskoro počinje suđenje i u Crnoj Gori
Foto: Alo.rs

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još devetorice članova kavačkog klana zbog sumnje da su 14. oktobra 2020. oteli „škaljarca“ Mileta Radulovića Kapetana, koga su najpre dva meseca mučili u kući u okolini Spuža, a potom ga spalili na lomači i ostatke tela zakopali u Kotoru.  

Optužnicom su obuhvaćeni i šefovi „kavčana“ Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, zatim Nebojša Janković, bivši pripadnik 63. padobranske brigade, Ratko Živković, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković. U dokaznom materijalu se navodi da su direktni izvršioci zločina Miloš Radonjić i Petar Đurović, koji su u bekstvu.

KAPETANA TERALI DA GLEDA LEŠEVE ŠKALJARACA! Belivuku i Miljkoviću uskoro počinje suđenje i u Crnoj Gori

Printscreen

 

Prema optužnici, Belivuk, Miljković, Janković i Ratko Živković su u dogovoru sa Kašćelanom i Igorom Božovićem oteli Radulovića s ciljem da od njega iznude informacije i novac.

Sudiće im se i u Grčkoj

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je broj žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića daleko veći od onog za koji se trenutno sumnjiče. Istakao je da su odgovorni i za četiri ubistva u Grčkoj: dva na Krfu i dva u Atini, kao i da su u toku pregovori koja će policija voditi postupak. U pitanju su likvidacije vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) 19. januara 2020. u Atini, kao i ubistvo Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, 23. jula iste godine.  

- Živković je stupio u kontakt s Radulovićem i tražio mu da dođe u njegovu kuću u selu Stanjevića Rupa kod Spuža. Rekao mu je da je to bezbedno mesto. Ne sumnjajući u njegove namere, Radulović je otišao u kuću, ali su ga tamo sačekali Belivuk, Miljković i Janković. Oni su ga savladali i držali do večernjih časova, kada su ga po nalogu Kašćelana i Božovića prebacili u kuću u naselju Radanovići u Kotoru koju je obezbedio Duško Roganović - piše u optužnici.

KAPETANA TERALI DA GLEDA LEŠEVE ŠKALJARACA! Belivuku i Miljkoviću uskoro počinje suđenje i u Crnoj Gori

Privatna arhiva

 

Kako se dalje navodi, „kavčani“ su Radulovića u toj kući držali i mučili do 21. decembra 2020.

„Obmanjivali su ga i pretili mu da bi mu uzeli novac, kao i da bi saznali informacije o skrivenim štekovima škaljarskog klana s oružjem i drogom. Govorili su mu da će ga staviti u mengele i pokazivali su mu tela osoba koje su prethodno mučili i ubili, preteći mu da će proći kao i oni ako im ne oda informacije. Nakon što su dobili tražene podatke, rekli su mu da će ga pustiti da živi u Španiji, ali su Kašćelan i Božović tog 21. decembra naredili Radonjiću i Đuroviću da ga ubiju“, navodi se u optužnici.

Radonjić i Đurović su potom, kako se sumnja, Raduloviću vezali ruke, a onda mu stavili na glavu najlonsku kesu koju su mu oko vrata vezali kablom. Tim kablom su ga i ugušili.

KAPETANA TERALI DA GLEDA LEŠEVE ŠKALJARACA! Belivuku i Miljkoviću uskoro počinje suđenje i u Crnoj Gori

Foto: Alo.rs

 

- Vučković i Radonjić su kasnije bacili sve predmete koje je žrtva dodirivala i spalili njenu odeću. Telo Radulovića prevezli su „pasatom“ do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava - gde su ga spalili na lomači napravljenoj od 23 automobilske gume i 50 kilograma ćumura - navodi se u optužnici.

Ženi Kapetana na prevaru uzeli novac i satove

Supruga ubijenog Mileta Radulovića potvrdila je istražnim organima da je sa mobilnog telefona svog muža na dan ubistva dobijala poruke s instrukcijama.

- Kavčani su uzeli Radulovićev telefon i slali joj poruke da im donese nekoliko stotina hiljada evra i dva skupocena sata, što je ona i učinila - navodi izvor iz istrage.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading