Na tezgi jagode u gajbicama heroin! O. Z. (40) iz Beograda na ulici otvorio tezgu s opijatima
Foto: Alo.rs

Diler među voćkama! Muškarac O. Z. (40) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je nadomak pijace na Vidikovcu na tezgi prodavao heroin! Drogu je krio u gajbicama sa jagodama, a na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem!

Šokantan prizor zatečen je na tezgi u Ulici Patrijarha Joanikija pored dečjeg luna-parka u beogradskom naselju Vidikovac. Kako saznajemo, policija je najpre pronašla narkotike među voćem i povrćem, a potom pretresla njegov stan. Tamo je pronađeno još droge, kao i vagica za precizno merenje.

Na tezgi jagode u gajbicama heroin! O. Z. (40) iz Beograda na ulici otvorio tezgu s opijatima

Foto: Alo.rs

Foto: Tanjug

- Policija je u njegovoj tezgi pronašla u gajbicama 40 PVC pakovanja sa heroinom, dok je pretresom stana pronađeno još 230 grama heroina i 70 manjih paketića, kao i vagica za precizno merenje - navode iz Višeg javnog tužilaštva.

Predložen mu pritvor

Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu predložio je sudu da O. Z. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni je takođe na tezgi uredno imao i vagu za merenje voća i povrća, tako da u početku nije privlačio pažnju. Međutim, odala ga je klijentela.

- Oko njegove tezge je često bila gužva. Međutim, sve su čudniji bili kupci koji su dolazili da pazare voće. Po njihovom ponašanju moglo je da se vidi da su bili pod dejstvom opijata. Sve je više bilo takvih, zbog čega je privukao pažnju prolaznika, a zatim i policije. Najverovatnije je drogu na tako skriven način prodavao već duže vreme. Najstrašnije od svega je to što se njegova tezga nalazila nedaleko od dečjeg luna- parka - navodi jedan stanovnik Vidikovca.

Osumnjičeni O. Z. je odranije poznat policiji, a na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem.

- U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je O. Z. zbog sumnje da je pored voća na tezgi prodavao i heroin. On se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka - navode u Višem javnom tužilaštvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading