Ako me ubije, šta će  biti s mojom decom? Srpkinja koju je bišvu muž izrešetao u Italiji predosetila svoju smrt
Foto: Printscreen

Zlatan Vasiljević (42), koji je u sredu u Vićenci ubio bivšu suprugu Lidiju Miljković (42) i devojku Gabrijelu Serano (36) iz Venecuele, a potom presudio sebi, bio je osuđen na godinu i pet meseci zatvora zbog nasilja nad pokojnom bivšom ženom. Ona je na suđenju u julu 2020. izjavila da se oduvek plašila da će je ubiti!

Kako prenose italijanski mediji, ondašnje svedočenje Miljkovićeve pred sudom sada zvuči još jezivije jer se ono čega se najviše plašila zaista dogodilo. Ona je navodno sa suzama u očima pre dve godine stala za sudsku govornicu i rekla:

- Uvek sam se plašila šta će se desiti ako uradim nešto s čim on nije saglasan. Ako me ubije, šta će biti s mojom decom...

Lidiji polomio lobanju, pa je s decom izbacio iz kuće

Drugarica ubijene Lidije rekla je za medije da je Vasiljević njoj polomio lobanju 2019. godine.

- Nikada nije pravio probleme drugima, ali znao je da popije i onda je umeo da postane totalno drugi čovek. Preobrati se. Za porodicu je bio najgori, a ponajviše za Lidiju. Za 8. mart 2019. išli smo na proslavu. Delovali su kao zaljubljeni par. Čak joj je Zlatan poručivao i pesme, a onda ju je samo dve nedelje kasnije mučki pretukao, tako da joj je slomio lobanju. Jedva je preživela - rekla je prijateljica.

Vasiljević je u tom postupku najpre osuđen na godinu i deset meseci zatvora, ali mu je po žalbi kazna smanjena u drugostepenom postupku. U istom postupku on je oslobođen optužbi za seksualno nasilje, a ubrzo su mu ukinute i do tada važeće mere opreza, nakon čega je iz zatvora prešao u kućni pritvor.

Ako me ubije, šta će  biti s mojom decom? Srpkinja koju je bišvu muž izrešetao u Italiji predosetila svoju smrt

Foto: Printscreen

 

Izvor lokalnih medija navodi da je on od tada promenio nekoliko advokata, a poslednja koja ga je branila, Aleksandra Neri, izjavila je da se s njim čula dan pre zločina.

- Šokirana sam. Nikad nisam mislila da se tako nešto može dogoditi. U utorak sam razgovarala sa Vasiljevićem. Bio je to potpuno normalan razgovor. Pitala sam ga da li je možda dobio dokumenta procesa koji je u toku - rekla je Neri.

Ako me ubije, šta će  biti s mojom decom? Srpkinja koju je bišvu muž izrešetao u Italiji predosetila svoju smrt

Foto: Facebook

 

Inače, reč je o procesu koji se protiv njega vodi za nasilje u porodici između 2012. i 2018. godine.

Ubijena Gabrijela Serano iz Rubana prolazila je kroz isti pakao s muškarcem s kojim je bila u braku pre nego što je ušla u vezu s Vasiljevićem.

- Ona je takođe trpela nasilje i prijavljivala je muža više puta. Sa Vasiljevićem je ušla u vezu nekoliko meseci pre nego što ju je ubio. Nedavno je imala operaciju u Španiji, gde živi njena sestra, i jedva je čekala da se vrati na posao i da nastavi sa životom - navodi izvor italijanskih medija.

Ako me ubije, šta će  biti s mojom decom? Srpkinja koju je bišvu muž izrešetao u Italiji predosetila svoju smrt

Foto: Facebook

 

Podsetimo, zločin se dogodio u predrgađu Vićence, kada je Vasiljević navodno rekao Gabrijeli da uđe s njim u automobil i da se odvezu od Rubana do Vićence. Kada su stigli do četvrti Vigonja, pucao joj je u potiljak. Potom je s njenim lešom u kolima došao u Vićencu, gde je sačekao Lidiju i izrešetao je nasred ulice. Na kraju se ubio u kolima.

Fizikalisao, pa
upao u dugove

Prema pisanju italijanskih medija, Vasiljević je radio fizičke poslove u Italiji, ali se sumnja da je vremenom upao u dugove. Njegova advokatica Aleksandra Neri izjavila je da je izvesno vreme bio opsednut Lidijom.

- Tada se nadao se da će se pomiriti, ali je poslednjih meseci počeo da izlazi sa drugom osobom. Rekao mi je da ne želi ništa više da zna o svojoj bivšoj ženi, da ga ona više nije zanimala i da je imao druge planove - rekla je Neri.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading