CRNA GORA NE IZRUČUJE SRBIJI ŠARIĆEVU KRTICU Policajac narko-bosa iz Pljevalja ostaje u zatvoru
Foto: privatna arhiva

Policajac Danilo Stojanović (44) iz Berana zasad neće biti izručen vlastima Srbije, koje ga potražuju zbog sumnje da je član kriminalne grupe Darka Šarića iz Pljevalja.

Apelacioni sud Crne Gore odlučio je da ukine rešenje Višeg suda u Bijelom Polju da su ispunjene zakonske pretpostavke koje omogućuju izručenje Stojanovića.

Prethodno je Ministarstvo pravde Srbije zatražilo ekstradiciju policajca zbog zloupotrebe službenog položaja i članstva u kriminalnoj organizaciji.

- Rešenje Višeg suda u Bijelom Polju zahvaćeno je bitnim povredama odredaba krivičnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Iz njihove odluke ne može se zaključiti kada je i kojim rešenjem određen pritvor okrivljenom. Viši sud u Bijelom Polju utvrdio je da postoje zakonski uslovi za izručenje Stojanovića Srbiji jer je državljanin te države. Međutim, sudije nisu uzele u obzir činjenicu da je on državljanin i Crne Gore - navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

Kako se dalje navodi, Apelacioni sud je iz tog razloga naložio Višem sudu da u ponovnom postupku otkloni nedostatke, nakon čega će biti u prilici da donese novu odluku zasnovanu na zakonu.

CRNA GORA NE IZRUČUJE SRBIJI ŠARIĆEVU KRTICU Policajac narko-bosa iz Pljevalja ostaje u zatvoru

Alo, Mup, Ilustracija

 

Podsetimo, Danilo Stojanović uhapšen je 18. aprila na graničnom prelazu Grnčar četiri dana nakon hapšenja Darka Šarića. On je bio suvozač u automobilu kojim je upravljao V. R. i oni su pokušali da izađu iz Crne Gore jer su, navodno, imali dojavu o hapšenju Šarića. Stojanović je carinicima pokazao srpske isprave, ali kada su ga granični policajci usmerili na drugu liniju radi provere, on je uspeo da pobegne. Međutim, ubrzo je lociran i uhapšen, a potom sproveden u zatvor u Beranama. On se sumnjiči da je s kolegom Milutinom Radovanovićem sačinjavao lažne službene isprave u kojima je članove krimi-grupe i druge uhapšene osobe predstavljao kao osobe od izuzetnog značaja za bezbednost Srbije. Kasnije je iz policije pojašnjeno da je on izbegao hapšenje 14. aprila, kada su lisice stavljene Šariću u njegovoj vili na Dedinju, kao i njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Mišiću (sada Radovanović) i još nekoliko njihovih saradnika. Šarić se sumnjiči za ubistvo bivšeg prijatelja Milana Milovca Cigle (47), koji je izrešetan 12. januara 2021. u Ekvadoru, ali i za trgovinu drogom u Evropi i Južnoj Americi.

Sa kolegom tukao šefa u Interpolu!

Policajac Danilo Stojanović dospeo je u žižu javnosti kada je 21. februara ove godine sa kolegom Milutinom Radovanovićem usred kafića u Beogradu brutalno pretukao M. V., načelnika odeljenja u srpskom ogranku Interpola. Protiv njih je zbog toga podneta krivična prijava. Kako su mediji pisali, Stojanović i Radovanović važe za ljude od poverenja bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading