ĆERKA POLITIČARA OSUĐENA ZBOG UBISTVA Za zločin u Zemunu 30 godina robije!
Foto: Alo.rs

Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine izrečena je danas prvostepena presuda, kazna zatvora od 30 godina.

Tužilaštvo je potvrdilo da je dokazano da je Špagovićeva ubila penzionerku kako joj ne bi vratila dug, i da je nakon ubistva uzela njen nakit koji je kasnije prodala. Ipak, odbrana je tvrdila da motiv nije koristoljublje jer osuđena nije uzela sav nakit, što smatraju olakšavajućom okolnosti. Takođe, odbrana je u završnoj reči podsetila da je optužena priznala izvršenje krivičnog dela, što bi sud, kako oni smatraju, takođe trebalo da bude olakšavajuće.

Podsetimo, Špagovićeva je osuđena za ubistvo starice Majde Garović, koju je prema optužnici, ubila 15. juna 2019. godine. Ona je, prema optužnici, namamila svoju komšinicu da se sastanu, ubila je a njeno telo potom iskasapila i spakovala u kofer, koji je kasnije odvezla do Krčedina i zapalila ga u jednom kontejneru. Sa njom je prvobitno bio uhapšen i njen brat, za koga je utvrđeno da nije učestvovao u ubistvu.

Špagovićeva je inače ćerka pokojnog srpskog funkcionera Saše Dujovića, a u pritvoru od jula 2019. godine.

- Vi ste krivi što ste u stanju smanjene uračunljivosti ali ne bitno , jer ste iz koristoljublja lišili života  Majdu Garović. Sud vas osuđuje na 30 godina zatvora i oslobađa vas plaćanja sudskih troškova koji iznose već oko 900.000 dinara a s obzirom da vas višegodisnja kazna i da nemate nepokretnosti na svoje ime- rekla je sudija.

Olakšavajuća okolnost je da je priznala krivično delo i potpuno objasnila do detalja, majka je maloletnog deteta i nije ranije osuđivana, a otežavajuće su njeno ponašanje nakon izvrišenja krivičnog dela, pokazala je ozbiljnost i upornost i bezobzirnost a činjenično stanje pokazuje da je izvršeno iz koristoljublja iako je negirala, ali činjenice su osporile njenu odbranu.
- Nemam šta da kažem - rekla je kratko Špagovićeva i šokirano ostala da sedi čak i kad je završeno ročište.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading