NIŠLIJA UHAPŠEN ZBOG OTMICE OD PRE 20 GODINA Oteli tri žene u Francuskoj, primoravali ih na prostituciju, jedna preminula
Foto: Shutterstock

Pripadnici kriminalističke policije u Nišu uhapsili su A. M. (47) iz tog grada zbog sumnje da je 2002. godine, sa još dvojicom muškaraca na teritoriji Francuske, oteo tri žene koje su primoravali na prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način, od čijih posledica je jedna od njih preminula.

On je osumnjičen da je izvršio dva krivična dela, otmica iz člana 134 stav 3 u vezi stava 1 KZ u saizvršilaštvu i krivično delo otmica iz člana 134 stav 4 u vezi stava 1 i 3 KZ u saizvršilaštvu. Akcija je sprovedena u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i državnim organima Francuske Republike.

- Nišlija je otmicu počinio u saizvršilaštvu sa još dvojicom muškaraca, od kojih je jedan u međuvremenu umro, a drugi je pravosnažno osuđen u Francuskoj zbog ovog krivičnog dela.

Oni su oteli tri devojke - jednu Francuskinju rođenu 1975. godine, jednu Ukrajinku rođenu 1977. godine i jednu devojku rođenu u Parizu koja ima srpsko ime i prezime. Sve se dešavalo od početka 2002. godine do avgusta iste godine.

Devojke su držali u stanovima u Parizu i Tuluzu, ne bi li ih primorali na prostituciju a zbog svirepog ponašanja, jedna od njih je umrla, kaže izvor.

A M. je uhapšen po svemu sudeći po poternici iz Francuske.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, A. M. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, saopštila je niška policija.

 

Komentari (0)

Loading