HRVATSKI MEDIJI BRUJE O "UKLETOJ" ADI HUJI Na mestu gde su našli telo poginulo je troje mladih, ubijen je muškarac, a česti su i požari
Alo! Ilustracija /J.V.

Poluostrvo Ada Huja, na kojem je u Beogradu pronađeno telo mladića za kojeg se sumnja da je Matej Periš, prostire se od Pančevačkog mosta do naselja Višnjica, na desnoj obali Dunava.

Od centra Beograda udaljeno je svega četiri kilometra, ali uprkos tome godinama je bilo svojevrsno "slepo crevo" , koje je služilo kao deponija šuta.

Deo je gradske opštine Palilula, a Grad Beograd na svojim stranicama navodi da, realizacijom novih razvojnih projekata, Ada Huja ima šanse da postane jedan od prirodnih bisera i najvećih potencijala srpske metropole. 

Domaći mediji su pre više godina Adu Huju prozvali "ukletim mestom" zbog niza nesreća, tragedija, ubistava i požara koji su se tamo dogodili.

Tako je početkom avgusta 2018. pisano o požaru poznatog restorana, koji je potpuno izgoreo ali srećom nitko pri tome nije stradao. Najveća tragedija koju Beograđani pamte svakako je pogibija troje mladih 2014. godine. A. S. (16), N. A. (18) i M. J. (20) utopili su se 11. novembra 2014. godine nakon što je BMW u kojem su bili sleteo u Dunav upravo na mestu gde je, prema prvim informacijama, pronađeno telo za sad još neidentifikovanog mladića.

Troje putnika iz automobila preživelo je nesreću s teškim povredama, a jedan poginuli mladić vozio se u gepeku. Istraga je pokazala da vozač nije imao položen vozački ispit, a kobnog jutra vozio je više od 110 kilometara na sat. Za izazivanje saobraćajne nesreće s troje poginulih pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora.

Foto: Alo.rs

 

U decembru 2016. u spomenutom restoranu je ubijen  Z. T. (48). Za njegovo ubistvo pravosnažno je u martu 2019. na 13 godina zatvora osuđen njegov kum A. J. (33). Teretili su ga da je 8. decembra 2016. došao u restoran na Adi Huji, noseći prepravljenu - skraćenu lovačku pušku.

Prišao je stolu za kojim je sedeo T. pa iz puške ispalio u njega dve patrone.
Zatim je izašao iz restorana, ponovno napunio pušku i ispalio još jednu patronu u žrtvu nakon čega je pobegao.

Nedaleko od mesta gde je troje mladih preminulo, u januaru 2018. u Dunav su sleteli 50-ogodišnjak i 25-ogodišnjakinja, ali spaseni su brzom reakcijom ribara koji ih je izvukao na obalu.

U januaru 2012. na ovom mestu pretukli su mladića koji je branio devojku. Više mladića palicama je pretuklo N. V., koji je preminuo u bolnici od posledica udarca u potiljak.

Foto: Alo.rs

 

Adom Hujom harali su i požari. Jedan od većih izbio je u julu 2017. u Fabrici kartona Beograd, popularno zvanoj "Kartonka". Gorela je velika količina kartona, a 10 vatrogasnih ekipa satima se borilo s vatrenom stihijom. Mesec dana pre toga u gašenju požara u istoj fabrici poginuo je vatrogasac. Radnici su požar pokušali sami da ugase pa su prekasno zvali vatrogasce zbog čega je vatra zahvatila kotlovnicu, koja je eksplodirala.

Na stranicama Grada Beograda navodi se da se na Adi Huji godinama, još od 1960. godine, odlagalo smeće iz celog Beograda, dok deponija nije preseljena u Vinču, a gomile otpada su preorane i prekrivene zemljom. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading