Vlasnik firme klijentima smestio hapšenje
Foto: Alo.rs

Petorica Beograđana koja su otišla u Rašku da preuzmu tri polovna kamiona kupljena od firme Bojana Drobnjaka „Neimar 2002“ d.o.o. iz Raške privedena su i zadržana osam sati u pritvoru posle njegove krivične prijave da su mu ostali dužni!

Vlasnik firme klijentima smestio hapšenje

Foto: Alo.rs

Bojan Drobnjak

Drobnjak je prodao tri šlepera firmi „Conbal Balcon“ d.o.o. sa Čukarice za 1.609.440 dinara. Nakon što su oni preuzeli dva vozila, prijavio je policiji krađu i smestio im hapšenje, tvrdeći da mu duguju još 47.000 evra! Kada je Osnovno javno tužilaštvo Raška utvrdilo da su papiri čisti i naredilo policiji da vrati kamione, zasad nepoznati muškarac je preskočio ogradu komunalnog preduzeća gde su bili parkirani i nožem isekao gume, dotok goriva i instalacije!

Drobnjak: Knjigovođa je pogrešio

Bojan Drobnjak tvrdi za Alo! da treba da se uradi još jedna profaktura na 47.000 evra.

- Šta vi hoćete da kažete, da kamion od 15.000 evra košta 2.700 evra?! Oni nisu sa mnom ugovarali cenu. Došli su u 18.30 sati po kamione i ispala je greška s knjigovođom, rešićemo mi to - poručio  je Drobnjak.

Policija je preuzela snimke sa video-nadzora da bi utvrdila ko je vandal, a Beograđani tvrde da je Drobnjak pokušao da se obračuna sa obezbeđenjem JKP „Raška“ jer ga nisu pustili na parking i da je došao sa grupom ljudi kada im je policija vraćala kamione. Oni sumnjaju da im je on izbio 654.840 dinara iz džepa za nastalu štetu.   

Vlasnik firme klijentima smestio hapšenje

Foto: Alo.rs

Oduzeta vozila na parkingu komunalnog preduzeća

Beograđani su 9. maja za „iveko“, star 17 godina, preko računa firme platili 847.200 dinara, dok su za dve „skanije“ stare 16 godina dali po 381.120 dinara. Narednog dana su od Drobnjakovog sina Stefana preuzeli dva kamiona sa probnim tablicama, ključevima i saobraćajnim dozvolama, dok im „skaniju“ sa tablicama NP 75-71 nije isporučio, govoreći im „da se dogovore s direktorom“. Dvadeset pet kilometara od Raške policija ih je privela, dok su kamioni zadržani na placu komunalnog preduzeća.

Drobnjak je tvrdio da mu „Conbal Balcon“ navodno duguje još 47.000 evra u kešu, dok Biljana Korluz, direktorka ove firme, kaže za Alo! da je hapšenje izgledalo kao dobro pripremljeni scenario.

Vlasnik firme klijentima smestio hapšenje

Foto: Alo.rs

Biljana Korluž

- Policiji sam dala dokumentaciju koja potvrđuje da je kupoprodaja urađena bez propusta. Moj saradnik je otišao u Rašku da vidi vozila, pa je Drobnjaku dao telefon da ugovorimo cenu. Sa njegovim sinom i knjigovođom sam dogovarala pojedinosti, jer društvo sa ograničenom odgovornošću sve plaća isključivo preko računa. Nejasno je zašto je policija zadržala kamione tri dana i zašto treći nije isporučen - kaže Biljana Korluz.

U Osnovnom javnom tužilaštvu Raška su nam potvrdili da je policija po njihovom nalogu utvrdila da su navodi Drobnjakove krivične prijave neosnovani posle čega su zaplenjeni kamioni vraćeni.

Beograđani su 16. maja podneli krivičnu prijavu protiv Drobnjaka zbog lažne prijave za krađu i neosnovani boravak u pritvoru. Oni traže isporuku trećeg šlepera i nadoknadu troškova za popravke kamiona.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading