TELO MATEJA PERIŠA PRONAĐENO NAKON PET MESECI POTRAGE Nenad Periš potvrdio informaciju i obratio se javnosti
Alo! Ilustracija /J.V.

Telo nestalog Splićanina pronađeno je posle pet meseci potrage. Sa velikom teskobom u glasu Nenad je izdvojio nekoliko minuta da porazgovara sa nama. Kaže, policija iz Srbije ga je jutros oko 10 sati kontaktirala i saopštila mu najtežu vest.

- Poslali su mi poruku i rekli da su pronašli telo i da odeća odgovara Mateju. Takođe, rekli su da se mora sačekati i DNK analiza kako bi se ustanovilo da li je to sigurno on, a ona ne može biti gotova odmah - kaže Nenad Periš.

Sa bolom u glasu, otac Mateja Periša kaže da je dugo ipak čekao radosnu vest, da se uporno nadao da će Matej biti pronađen živ...

- Informacija je došla posle 139 dana. Došla je bolna vest, grozna... Iako je prošlo toliko vremena mi smo čekali da nam se saopšti srećna vest - da je nađen Matej živ... Ali, istina je drugačija i moramo je prihvatiti - kaže nesrećni otac u ispovesti za "Blic".

Teško mu je jako, a bol je, kaže, neopisiva. Uprkos tome, ovaj divni čovek, želeo je da se zahvali svima.

- Zahvaljujem se svima na molitvi i brizi. Toliko je bilo iskrenog saosećanja tokom potrage, to nikad neću zaboraviti jer to mi je jako značilo. Hvala svakom ponaosob, svakom verniku, običnom, čoveku, svešteniku, policiji, novinaru. Svima posebno hvala i svakoga grlim. To što su imali saosećanja, što su svi želeli da Matej bude pronađen. To nikada neću zaboraviti koliko god bol bila teška - kaže Nenad.

U njegovom životu više ništa neće biti isto. Kako dodaje, od danas je "započeta nova stranica".

- Idemo dalje, moramo pokazati da naša vera nije samo trenutna. Udahnimo vazduh, pogledajmo u nebo i kažimo: “Bože, hvala”. Da, teško mi je, grozno mi je, neverovatno teško, ali moram da prihvatim i nastavim dalje - kaže on.

Nenad Periš je zamolio medije da razumeju njega i porodicu i da prihvate da porodica prolazi kroz težak i bolan trenutak, te da pruhvate privatnost porodice i ne uznemiravaju neko vreme.

- Da sačekaju malo i da se suzdrže - moli Periš i dodaje da će u narednim danima doći u Beograd.

- Moram da završim protokolarne stvari i doći ću što pre - zaključuje on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mila

18.05.2022 15:00

Iskreno saucesce porodici.Na zalost nadali smo se boljim vestima ali to je zivot.Konacno ce moci barem otici na grob i zapaliti svecu svom detetu.Tesko je ali i neizvesnost ubija.

Lav

18.05.2022 15:28

Iskreno, mnogo mi je zao sto se ovako sve zavrsilo. Nadala samse srecnom kraju. Iskreno sauces e porodici Peris.🙏🙏🙏