MEŠTANI UZNEMIRENI NAKON UBISTVA STARICE KOD KUČEVA Ovaj detalj u dvorištu je posebno začuđujuć
Alo/ Dejan Briza

Još jedan jeziv zločin uznemirio je meštane sela Mišljenovac kod Kučeva. Tokom noći između ponedeljka i utorka mučki je drvenim kocem ubijena Mirjana Ž. (71) koja je u porodičnoj kući živela sama, a čije je telo pronašao prvi komšija.

Na lice mesta odmah je izašao Javni tužilac i istražni sudija iz Požarevca kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Još nije poznat motiv ubistva, ali meštani sela Mišljenovac kažu da niko nije imao razloga da tako nešto učini nesrećnoj ženi koja je živela jako skromno u isto takvom domaćinstvu. Kako kažu pojedini, ono što baca sumnju je da je bila u poslednje vreme jako bolesna pa je i dvorište bilo prilično obraslo rastinjem.

Međutim, ono što je začuđujuće da je u poslednje vreme bilo prilično očišćeno, što ljude navodi na pomisao da je neko ovo ranije isplanirao. Kuća je bila prilično ispreturana, pojedine stvari izbačene su ispred vrata, što ukazuje da je mogući motiv koristoljublje i pomisao da je nastradala žena imala novac u kući.

– Poslednji put smo se videli u nedelju na našoj slavi Markovdan. Čuli smo se zadnji put juče oko 13 sati. Nije delovala ni uzmenireno ni uplašeno. Jednostavno, od jutros kako nas je ova tragična vest zatekla, u potpunom smo šoku – kažu komšije.

– Ovo je velika tragedija jer je moja tetka bila jedna vredna i jako dobra žena. Imala je svoju penziju od koje je živela jako skromno. Bila je bolesna. Noge su je i leđa izdali, pa se teško kretala – kaže Željko Milivojević kome je Mirjana bila tetka i sa kojom su on i njegova porodica održavali kontakt budući da je Mirjanina rođena sestra dugi niz godina u Švedskoj na privremenom radu.

– Ko je ovo mogao da uradi nije mi jasno. Da li je neko mislio da je imala novca ili neko ko je poznavao i znao situaciju da je sama, ne znam, uglavnom ovo je tragedija da žena umre u najvećim mukama – navodi Željko.

Meštani Mišljenovca još uvek se ne mire sa onim što se desilo u njihovom mirnom selu. Kako ističe Lalica Stoićević (60) prijateljica pokojne Mirjane, zaposlena u privatnoj firmi u Mišljenovcu, prosto ne može mirno da zaspi u poslednje vreme, a da ne pomisli šta ih sve može snaći.

– Jako sam dobro poznavala Mirjanu i toliko sam potresena, da jedva mogu da izgovorim bilo šta. Mira je bila jako dobra žena, poštovale smo se i pomagale i zato mi je jako žao. To je bila jedna dobra duša – rekla je ona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading