DEČAK BRATU ODSEKAO PRSTE SEKIROM Centar za socijalni rad otkrio detalje jezivog incidenta u Opovu
Foto: Alo.rs

Stravičan incident dogodio se u Opovu 27. aprila, kada je trogodišnji dečak svom mlađem bratu, koji ima svega godinu dana, sekirom odsekao dva prsta.

Roditelji su doveli povređenog sina u Dom zdravlja Opovo, a prema nezvaničnim informacijama, beba je vozilom Hitne pomoći odatle prevezena na dalje zbrinjavanje.

Kako kaže direktorka Centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica, ta ustanova je "postupila prema svojim nadležnostima i ovlašćenjima i izvršila neodložnu intervenciju, kao i procenu porodičnih okolnosti i rizika".

- Centar planira dalju zaštitu kroz izradu i realizaciju planova usluga, prati porodicu i obezbeđuje joj dalju podršku uslugama i pravima socijalne zaštite - kaže direktorka.

Kako je ranije ispričala baka dečaka, mališan je bio u kući sa bratom koji ima 15 meseci.

- Beba je puzala po podu i htela je da izađe iz kuće. Za njom je krenuo i stariji unuk... Imao je malu sekiricu u rukama koju koristimo za cepkanje drveta za šporet. Sapleo se preko praga i u padu udario je malog po ruci - rekla je ranije baka povređenog dečaka.

Baka je potom ispričala da je u trenutku nesreće njena ćerka Nada (19) spremala krevet, dok je zet Đorđe bio napolju u dvorištu.

- Pretpostavljam da su deca krenula za ocem napolje. To je bio samo trenutak nepažnje i nesrećna okolnost, da se mali tako sapleo. Odmah su ga odvezli do bolnice u Opovu, a potom je prevezen u Tiršovu - rekla je baka Jasminka dodajući da se čula sa ćerkom koja je uz povređenu bebu i da je, koliko je razumela, dete dobro.

- Koliko sam razumela ćerku uspeli su da bebi spoje prstić, radi se o malom i domalom prstu. Samo je na malom nokat stradao, fali deo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading