Špijunirao Zvicera, sprečio ubistvo Velje! Nadležni u Crnoj Gori peru policajca osumnjičenog za saradnju s Kavčanima
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Nakon što je Evropol objavio dokumente u kojima se navodi da je crnogorski policajac Petar Lazović (32) s još dvojicom kolega radio za kavački klan, pojedini zvaničnici te države demantovali su tu informaciju, tvrdeći da se on infiltrirao u mafiju kako bi je razotkrio?! Jedan od njegovih zadataka navodno je bio i da spreči ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 22. januara 2021. u Tivtu.

Špijunirao Zvicera, sprečio ubistvo Velje! Nadležni u Crnoj Gori peru policajca osumnjičenog za saradnju s Kavčanima

Foto: Alo.rs

 

Fotografija koju je Evropol takođe objavio, a na kojoj Lazović pozira s vođom „kavčana“ Radojem Zvicerom, kolegama Ljubom Milovićem i Nebojšom Bugarinom, ali i sa Belivukom i Miljkovićem šokirala je javnost i otvorila brojna pitanja i sumnje. Međutim, bivši glavni državni tužilac u Crnoj Gori Milovoje Katnić izjavio je za lokalne medije da je Lazović tada bio na tajnom zadatku!

Metak u glavu i pun gas!

Detalje o planiranju ubistva Belivuka i Miljkovića otkrio je svedok saradnik Kamenko Kuč. Policija je pronašla poruku koju je dobio od nalogodavca Janka Vukadinovića s uputstvom za zločin.

„ Ti lagano, ka’ da nije tvoj posao, na pet do šest metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i pun sprint na auto i pun gas“, navodno je napisao Vukadinović Kuču.

- Imao je službeni zadatak da otkriva počinioce krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i da spreči ili predupredi njihovo delovanje. U trenutku kada je nastala fotografija bio je na zadatku, zbog čega se i dopisivao sa članovima kavačkog klana i s njima razmenjivao informacije i oružje. Sve vreme je nadležne obaveštavao o svojim aktivnostima. Bili su upućeni u njegov rad. Dao je izjavu u tužilaštvu na 40 strana. Ona je prevedena na engleski jezik i dostavljena Evropolu. U tim dokumentima detaljno su navedene sve aktivnosti Lazovića koje su rezultirale sprečavanjem izvršenja krivičnih dela između članova dva zaraćena klana - škaljarskog i kavačkog - tvrdi Katnić.

Špijunirao Zvicera, sprečio ubistvo Velje! Nadležni u Crnoj Gori peru policajca osumnjičenog za saradnju s Kavčanima

Fred Gray IV/U.S. Navy

 

Za Velju dobili 700.000, za Mesara 300.000 evra

Crnogorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića, Almira Mujahodžića, Radovana Stanišića, Milete Jovanovića, Momčila Milića i Dušana Ivanovića zbog sumnje da su planirali ubistvo Marka Miljkovića i Veljka Belivuka u Tivtu. Oni su negirali krivicu i tražili od suda da odbije optužnicu. Istragom je utvrđeno da je likvidacija Belivuka plaćena 700.000 evra. Za ubistvo Miljkovića ponuđeno je 300.000, ali ono nije bilo obavezno.

Portal „Pobjeda“ navodi da postoje saznanja da je Lazoviću bio zadatak i da sa svojim kolegama prati grupu Veljka Belivuka koja je u januaru 2021. godine doputovala redovnom avionskom linijom u Crnu Goru.

- Tada je specijalni tim uspeo da spreči likvidaciju Belivuka i Miljkovića na aerodromu. Oni su odmah po povratku u Srbiju uhapšeni - podseća „Pobjeda“.

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori saopštilo je da je specijalni tužilac Saša Čađenović doneo odluku da nema elemenata za krivično gonjenje u ovom slučaju. Međutim, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović zatražio je da se ipak formira predmet i da se preduzmu sve radnje kako bi se utvrdilo da li je SDT postupilo suprotno zakonu.

Podsetimo, Evropol je istragom utvrdio da su Petar Lazović, Ljubo Milović i Nebojša Bugarin švercovali kokain, oružje i cigarete za kavački klan iz Ekvadora u Evropu i Australiju. Navodno, time su zaradili najmanje 50 miliona evra. Lazović je na aplikaciji Skaj bio upisan kao Junior, a Milović kao Zli poručnik.

Špijunirao Zvicera, sprečio ubistvo Velje! Nadležni u Crnoj Gori peru policajca osumnjičenog za saradnju s Kavčanima

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

Bivši pomoćnik direktora MUP-a negira umešanost

Evropol je zatražio od istražnih organa u Crnoj Gori i da provere umešanost bivšeg pomoćnika direktora policije Enisa Bakovića. Međutim, on je za lokalne medije izjavio da je iznenađen što se njegovo ime uopšte pominje.

- Profesionalno sam i u skladu sa zakonom obavljao svoju funkciju. Ne mogu se dovesti u vezu s kriminalnim grupama. Odbacujem sve navode, na raspolaganju sam nadležnima da ispitaju sve u vezi s mojim radom i postupanjem - rekao je Baković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading