ZVICER KAO DŽEJSON BORN, ZA NJEGA RADIO ZLI PORUČNIK Evropol otkrio kako se vođa kavčana predstavljao na Skaju
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Dokumenti do kojih je došao Evropol pokazali su da je Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana, na šifrovanoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Born, po glavnom liku iz američkih filmova o odbeglom agentu CIA Džejsonu Bornu, koga je u pet delova glumio popularni Met Dejmon!

ZVICER KAO DŽEJSON BORN, ZA NJEGA RADIO ZLI PORUČNIK Evropol otkrio kako se vođa kavčana predstavljao na Skaju

EPA

 

Dešifrovanjem kriptovanih mobilnih telefona prvog čoveka „kavčana“ otkriveno je da su za njega radila i trojica policajaca, koji su pobegli iz Crne Gore i za kojima se traga. Kako navode tamošnji mediji, reč je o Petru Lazoviću (32), inače sinu bivšeg šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala u toj državi, Ljubi Miloviću (32) i Nebojši Bugarinu. Portal Libertas objavio je i fotografiju na kojoj se vidi kako Zvicer i trojica policajaca nasmejani poziraju na kauču grleći Veljka Belivuka i Marka Miljkovića! Takođe, nađena je i fotografija na kojoj Lazović drži pušku.

ZVICER KAO DŽEJSON BORN, ZA NJEGA RADIO ZLI PORUČNIK Evropol otkrio kako se vođa kavčana predstavljao na Skaju

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

Pod istragom i Zvicerova žena

Crnogorski mediji objavili su da je policajac Nebojša Bugarin, osim sa Zvicerom i Belivukom, jaku konekciju ostvario i sa Tamarom Zvicer, suprugom vođe „kavčana“.

- To je dovoljan pokazatelj da su svi povezani i da su deo organizovane kriminalne grupe - kavačkog klana - navodi izvor.

- Policija je otkrila da je Lazović na aplikaciji Skaj imao nadimak Junior, dok je Milović bio Zli poručnik. Zvicer je prilikom odabira skrivenog imena verovatno tragao za ličnošću s kojom se poistovećuje, pa je izabrao izmišljenog filmskog junaka Džejsona Borna, koji u svih pet delova beži od istražnih organa i putuje iz države u državu. Budući da je i vođa „kavčana“ u bekstvu od hapšenja Belivukovog klana 4. februara 2021, otuda i kreativni nadimak - navodi naš izvor.

ZVICER KAO DŽEJSON BORN, ZA NJEGA RADIO ZLI PORUČNIK Evropol otkrio kako se vođa kavčana predstavljao na Skaju

Fred Gray IV/U.S. Navy

 

Istraga Evropola pokazala je da se policajci Lazović i Milović sumnjiče za direktno učestvovanje u švercu kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju.

- Pored toga, bavili su se i krijumčarenjem oružja i cigareta za kavački klan. Sumnja se da Milović ima nepoznati bankovni račun sa 48 miliona evra - prenose crnogorski mediji dokumente Evropola.

Tigru poklonio oružje i kola

Evropol je preporučio crnogorskom tužilaštvu da ispita i umešanost policajca Enisa Bakovića, kao i da identifikuje policajce koji su se na Skaju krili pod nadimcima Tigar, Aco, Slobodan i Ranko.

- To su preporučili zbog toga što se sumnja da su imali ulogu u zaštiti kavačkog klana i otkrivanju tajnih informacija. Tigar je osoba koja je od Zvicera dobila na poklon oružje, a bila je i vlasnik blindiranih automobila - navode crnogorski mediji.

Kako se dalje navodi, policajac Nebojša Bugarin stekao je jake konekcije sa Zvicerom i Belivukom, koje su mu pomogle da stekne veliko bogatstvo.

- Označen je kao desna ruka kolege Milovića. Bio je njegov saradnik za crnogorsko tržište i doslovno se obogatio preko noći. Najpre je kontrolisao tržište u Podgorici, ali je kasnije preuzeo celu državu - pišu lokalni mediji.

Sednica: Saslušavaju i čelnike Crne Gore

Milan Knežević, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu i jedan od lidera Demokratskog fronta, za sutra je zakazao sednicu tog parlamentarnog tela povodom informacija Evropola koji sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljubu Milovića da su članovi kavačkog klana.

- Na dnevnom redu sedice je donošenje odluke o kontrolnom saslušanju predsednika Vlade Dritana Abazovića, direktora Uprave policije, glavnog specijalnog tužioca Sašu Čađenovića i šefa Specijalnog policijskog odeljenja u vezi sa ovim navodima - preneo je portal RTCG.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading