KORAĆ PREUZIMA BELIVUKOV TRON? Otkrivamo zbog čega se saradnik Luke Bojovića predao policiji u Hrvatskoj
Foto: Alo.rs

Predaja Filipa Koraća, drugog čoveka klana Luke Bojovića, ima dublju pozadinu, upozoravaju stručnjaci za Alo!

Iako tako ne izgleda na prvi pogled, oni ne isključuju mogućnost da iza svega stoji borba za prevlast u srpskom podzemlju nakon hapšenja Belivukovog klana i kriminalne grupe Darka Šarića!

Izvor Alo! navodi da je Korać bio u senci dok je Belivukov klan bio na slobodi, naročito zbog toga što se nalazio na njihovoj listi za odstrel. Budući da su oni sada iza rešetaka, a njihov vođa i prvi čovek „kavčana“ Radoje Zvicer u bekstvu, nije isključeno da Korać planira da preuzme njihov tron. Iako deluje kao da se predao policiji jer više nije mogao da se skriva, postoji bojazan da zapravo samo želi da bude čist pred zakonom kako bi nesmetano mogao da se kreće i ugovara nove poslove za klan!

KORAĆ PREUZIMA BELIVUKOV TRON? Otkrivamo zbog čega se saradnik Luke Bojovića predao policiji u Hrvatskoj

Foto: Alo.rs

 

Glumio Legiju u policiji

Kako je Alo! već pisao, Korać se predao tako što je ušao u zgradu MUP-a u Zagrebu i rekao: „Dobar dan, ja sam Filip Korać i došao sam da se prijavim“. Istu rečenicu je tokom predaje 2004. godine izgovorio i Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO i jedan od organizatora ubistva premijera Zorana Đinđića. 

- Posle užasavajuće fotografije žrtve Belivukovog klana Gorana Veličkovića, na čijim su leđima nožem urezali poruku: „Korać pi*ka“, bilo je jasno da je to otvorena pretnja smrću. Od tog trenutka, pa do predaje hrvatskoj policiji, ništa se nije znalo o Koraću. Verovatno se skrivao da bi ostao živ, budući da na podršku vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića, s kojim klan luke Bojovića tesno sarađuje, nije mogao da računa jer je i on u bekstvu. Međutim, nakon što je 32 člana Belivukove grupe završilo u zatvoru, 4. febraura 2021, u podzemlju gotovo da više nema velikih igrača. Zvicer takođe više ne vodi glavnu reč jer je na poternici zbog svirepih zločina. Možda Korać tu situaciju želi da iskoristi - objašnjava naš izvor.

KORAĆ PREUZIMA BELIVUKOV TRON? Otkrivamo zbog čega se saradnik Luke Bojovića predao policiji u Hrvatskoj

Foto: Alo.rs

 

S ovom teorijom saglasan je i kriminolog Dobrivoje Radovanović. On navodi za Alo! da je moguće da je Koraćeva predaja zapravo njegov put do ostvarenja većih ciljeva.

- Verovatno očekuje minimalnu kaznu, naročito zbog toga što će se uzeti u obzir da se predao. Ne isključujem mogućnost da se on pomirio s tom kaznom da bi kasnije, kao slobodan čovek i bez pretnji, mogao da preuzme organizaciju ilegalnih poslova u podzemlju kojim je upravljao Belivukov klan - objašnjava Radovanović.

KORAĆ PREUZIMA BELIVUKOV TRON? Otkrivamo zbog čega se saradnik Luke Bojovića predao policiji u Hrvatskoj

FOTO: Tanjug Zoran Zestic

 

Kriminolog se osvrnuo i na Koraćevog saradnika Luku Bojovića, koji bi 2024. mogao da dobije uslovni otpust iz španskog zatvora. Informaciju da su bliski prijatelji zajedno skovali plan za organizaciju poslova smatra manje verovatnom.

- Pitanje je da li će Bojović uopšte dobiti uslovni otpust. Ako ga dobije, možda će otići u neku daleku državu da se skrasi. U slučaju da planira da se vrati kriminalu, mislim da je još uvek rano da razrađuje bilo kakav plan - podvlači Radovanović.

Izolovan u ćeliji zbog kovid-mera

Filip Korać mogao bi već u ponedeljak, 9. maja, da iznese odbranu pred hrvatskim tužiocem zbog falsifikovanja dokumenata. On je trenutno sam u ćeliji u zatvoru u Remetnici zbog kovid-mera. Njegov advokat Gordan Preglej izjavio je za medije da ga još nije posetio.

- Upravo zbog kovid-mera ga nisam video. Prema hrvatskom krivičnom zakonu, preti mu od šest meseci do pet godina zatvora - rekao je Preglej, i dodao da ne zna da li će Korać izneti odbranu ili će se braniti ćutanjem.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading