ŠARIĆU, VADI ME IZ EKVADORA Alo! otkriva poruku zbog koje je Pljevljak naručio ubistvo kuma!
Foto: Alo.rs

„Pretpostavljam da si ljut na mene i zovem te da kažeš ili narediš šta treba da se uradi i neću ti nikad reći ne. Ali ti čuvaš druge, one koji žele da te prevare, a mene šalješ na sastanke. Zajedno smo došli u Ekvador, a onda ste me ovde ostavili. Uprkos tome, ja ti nikad neću reći ne. Sve si svoje oslobodio, pa si mogao i mene. I ja imam decu.“

Ovo je, kako pišu hrvatski mediji, poruka koju je Milan Milovac (47), zvani Cigla, u decembru 2019. godine poslao bivšem saradniku Darku Šariću iz Pljevalja, koji je 14. aprila uhapšen u svojoj vili na Dedinju zbog sumnje da je 12. januara 2021. organizovao njegovo ubistvo u Ekvadoru.

ŠARIĆU, VADI ME IZ EKVADORA Alo! otkriva poruku zbog koje je Pljevljak naručio ubistvo kuma!

Privatna arhiva

 

Do sadržaja prepiske između dvojice kumova došla je italijanska policija, koja je Milovca ranije istraživala zbog sumnje da je rukovodio delom Šarićeve grupe u Milanu, koja se bavila uličnom distribucijom kokaina po Italiji i u ostatku Evrope.

Bili pod istragom Operacije Balkan

Poslovanje balkanskih kriminalaca u Ekvadoru, prema izveštaju Ujedinjenih nacija, najbolje opisuje činjenica da oni drže u šaci čak 40 odsto svetskog narko-tržišta.

- Ekvador je godinama glavna oaza u kojoj se skrivaju. Deo tamošnje policije ima obradu isključivo balkanskih kriminalaca koje istražuju u tzv. „Operaciji Balkan“. Prate kada su i na koji način ušli u zemlju, njihovo ponašanje, način života... Isti princip istrage obuhvatio je i Šarića i njegove saradnike - navodi izvor.

Budući da je on preko aplikacije „Skaj“ izrazio nezadovoljstvo pozicijom u kojoj se nalazio, policija veruje da ga je upravo to koštalo života.

- Sudeći po poruci koju je Milovac poslao Šariću, on nije svojevoljno toliko dugo ostao u Ekvadoru, gde je u njegovim rukama tada bio praktično čitav posao. Iz iste prepiske se zaključuje i da u klanu tada nisu cvetale ruže, što je glavni razlog za sumnju da je Milovac uklonjen zbog toga što se suprotstavio Šariću ili je, jednostavno, želeo da napusti Ekvador - navodi izvor.

Italijanska policija je istragom utvrdila da je Milovac sastavljao grupe od po sedam članova čiji je zadatak bio da organizuju prodaju droge. Navodi se da je upravo zbog toga, ali i zbog bliskosti sa Šarićem bio u vrhu piramide tada najmoćnijeg balkanskog narko-kartela.

ŠARIĆU, VADI ME IZ EKVADORA Alo! otkriva poruku zbog koje je Pljevljak naručio ubistvo kuma!

Foto: MUP Srbije

 

- Nakon što se Šarić 2014. predao srpskoj policiji, Milovac je bio njegov glavni čovek za šverc droge na tlu Južne Amerike. Tamo se našao nakon akcije „Balkanski ratnik“ 2010. godine, kada je za njim bila raspisana Interpolova poternica. Od tog trenutka se o njemu ništa nije znalo. U Latinsku Ameriku ušao je neprimetno, verovatno s lažnim dokumentima. Da je tamo boravio, saznalo se 11 godine kasnije, kada je izrešetan u Ekvadoru po, kako se sumnja, nalogu Darka Šarića - objašnjava sagovornik.

Čupavi je govno, završićemo ga!

Posle hapšenja Darka Šarića, pojavila se poruka koju je on navodno poslao svojim saradnicima tokom planiranja ubistva Milana Milovca, koga su zvali Čupavi:

„Sumnjam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sad kraj. Ne želim da razmišljam da li će nam namestiti nekog. Taj smrad će sada dobiti svoje. On je govno već duže vreme. Pokušao sam sve jer smo bliski. Uprkos tome, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Bežao sam od toga, misleći da će da se urazumi...“ Da li je ovo odgovor Šarića na poruku koju je dobio od Milovca, utvrdiće istraga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading